Huh? Een negatief artikel? Nee hoor, dat lijkt maar zo! Op WorkThatEs probeer ik niet alleen positief te schrijven over sporten en gezond eten. Ik vind het derde aspect net zo belangrijk: gelukkig zijn met jezelf. Onlangs las ik een artikel over de dingen die ongelukkige mensen doen. Bij heel veel punten herkende ik mezelf van een paar jaar geleden of herken ik problemen die veel mensen hebben. Mijn inspireerde het vooral om deze levensstijl vol te houden en hier en daar zelfs wat aan te scherpen. Komt-ie dan, de checklist!

Dit doen ongelukkige mensen:

– Ze maken zich zorgen om dingen die ze niet kunnen veranderen
Dit punt zal iedereen herkennen, want niemand is zorgeloos. Maar vaak gaan die zorgen over dingen die we zelf echt niet in de hand hebben. En dus is het nutteloos om jezelf hiermee gek te maken. Geen ‘wat als’ ‘had ik maar’-gedachten; kun je het veranderen? Nee? Let it go!

– Ze geven op als het zwaar wordt
Wanneer iemand ongelukkig is, zal diegene snel opgeven. En wanneer je opgeeft, stel je jezelf weer teleur; de cirkel is weer rond. Geef dus alles! En wanneer dát niet genoeg is, heb je er in ieder geval alles aan gedaan.

– Ze sporten niet
Zowel geestelijk als lichamelijk is sporten super belangrijk. Je krijgt er meer energie door en ook je zelfvertrouwen groeit er door. En duh, wij weten allemaal dat ook je humeur er van verbetert!

– Ze eten ongezond
Een inkoppertje, maar niet eentje die mij helemaal vreemd is. Wanneer ik mezelf even zielig vind, grijp ik al snel naar een broodje kroket, een ijsje of een brok melkchocolade. Troostvoer. Maar wanneer je vooral gezond eet, merk je dit al snel aan je gemoedstoestand, net als andersom, helaas…

– Ze slapen niet genoeg
Slaap is zo belangrijk! Slaaptekort is ongezond en beïnvloedt heel je dag of zelfs week. Je wordt er vrolijker, fitter en ook nog mooier van. Op tijd naar bed vanavond dus!

– Ze maken zich druk om wat anderen denken
Je kunt niet iedereen pleasen, dus wees lief voor jezelf en wees vooral jezelf.

– Ze focussen zich alleen op zichzelf
Voor jezelf zorgen is heel belangrijk, maar ongelukkige mensen denken vaak alleen nog maar aan zichzelf en hun eigen problemen. Terwijl je even op iemand anders focussen en lief zijn voor anderen ook heel goed voor jezelf is.

– Ze roddelen en zijn negatief over anderen
Oei oei oei. We roddelen allemaal wel eens, maar pas op dat dat niet gaat overheersen. Niet altijd alles hoeft gezegd te worden en je gaat jezelf niet beter voelen door een ander naar beneden te halen.

– Ze weigeren te vergeven
Zie bovenstaande afbeelding…

– Ze werken te veel
Iedereen verdient een rustdag! Een break, een moment voor jezelf, helemaal los van werk. Je bent niet je werk.

– Ze verwennen zichzelf nooit
Koop die schoenen, boek gewoon die vakantie of gun jezelf die dag vrij. Je kunt jezelf zo blij maken met verwennerijen!

 

Herken jij jezelf in sommige punten? En wat doe jij om jezelf weer gelukkig te maken?