17 doelen en goede voornemens voor 2017

goede voornemens doelen 2017

Stiekem ben ik dol op voornemens. Ik weet dat je iedere dag je leven kunt veranderen, maar ik hou extra veel van de maandagen en de eerste week van januari. Even bewust stilstaan en kijken of je blij bent met hoe je leven nu is. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering! Daarom zeventien doelen waar ik in 2017 aan werk.

 1. Met stip op één wel het meest afgezaagde doel, maar voor mij het belangrijkst: meer sporten! Na terugkomst uit Vietnam heb ik het echt laten verslonzen. In 2017 ga ik dus niet alleen krachttrainen bij Train More, maar heb ik ook mijn OneFit abonnement weer aan gezet. Net heb ik al gebokst en morgen ga ik naar yin yoga, heerlijk!
 2. Van mijn vliegangst afkomen. Vroeger (wat zeg ik, twee jaar geleden nog) wilde ik stewardess worden. Maar afgelopen jaar ben ik van een beetje spanning bij het landen naar pure paniek tijdens de gehele vlucht gegaan. Deze maand doe ik daar direct iets aan, de afspraak voor een vliegangstcursus staat!
 3. Dit brengt me op het volgende punt: in maart ga ik met mijn moeder voor twee weken naar Bali! Ik neem me voor om echt 200% te gaan genieten van de quality moeder-dochter tijd, het is toch te tof dat we dit samen kunnen doen?
 4. Dit is een heel gekke, maar die horen er ook bij: sommige dingen niet meer doen waar mijn vriend bij is. Zo plassen wij bijvoorbeeld met de deur open, niet charmant! Dus deze geldt voor ons allebei: teennagels knippen, sanitaire stops en andere minder sexy dingen doe je achter gesloten deuren.
 5. Weer wekelijks een auto vol boodschappen halen in plaats van iedere dag een klein tasje. Niet alleen veel makkelijker en minder tijdrovend, maar ook goedkoper.
 6. Minder snacken. Over het algemeen eet ik wel gezond, maar tussendoor steek ik nog iets te vaak een stuk chocolade in m’n mond in plaats van een appel.
 7. Een schoonmaakster zoeken. Vanaf februari zullen we allebei fulltime werken en dan wil ik de tijd die we vrij zijn liever niet al stofzuigend en stoffend doorbrengen.
 8. Vaker met Gerrit spelen. Hij is veel buiten sinds we in dit huis wonen, maar daardoor ben ik ook lui geworden. Hij speelt al buiten immers? Ik aai en knuffel hem wel veel (meer dan hem lief is), maar ik zou wel wat meer z’n speelgoed uit z’n mand moeten trekken.
 9. Meer extra YouTube video’s opnemen! Sowieso moet ik in 2017 kijken of ik iedere week nog een weekvlog kan maken, omdat ik straks toch 4,5 dag per week op kantoor zit. Maar Q&A’s en tags zijn altijd leuk om te doen.
 10. Weer een vroege vogel worden. Sinds ik freelance is het er een beetje ingeslopen te lang te blijven liggen ‘omdat ik toch ’s avonds kan doorwerken’. Ik mis mijn vroege productieve uurtjes!
 11. Een nieuw 2017 inspiratiebord maken. Dit heb ik vorig jaar ook gedaan en het is heel fijn om even dagelijks met je doelen voor dit jaar geconfronteerd te worden.
 12. Vaker weekendjes weg met vriendinnen of Friso. Niet alleen Londen, Berlijn en New York kriebelen, ook Rotterdam en Groningen staan op m’n lijstje.
 13. Mijn wake-up light laten maken (de lader is kapot) en mijn telefoon weer de slaapkamer uit bonjouren. Ik wil die straling niet bij m’n hoofd ’s nachts.
 14. Sowieso mijn telefoon wat vaker uitzetten. Ik voel toch wel de druk uit m’n omgeving dat iedereen het maar normaal vindt dat je altijd bereikbaar bent en antwoordt. Door die druk app ik mensen juist niet (als in: nooit) meer terug, terwijl ik mijn telefoon ook gewoon op een paar vaste momenten per dag zou kunnen pakken. Ik zit per vier dagen dus 7 uur op Instagram? Dat is bijna een volledige werkdag in totaal: ziek! Ik heb net de app Forest gedownload, hiermee ‘plant’ je voor minimaal 25 minuten een digitale boom en kun je niet je telefoon in. Doe je dat wel? Dan wordt de boom omgehakt. Als je het wel volhoudt, kun je verder met je ‘bos’. Heb je 250 digitale bomen? Dan plant het goede doel WeForest een echte boom voor je ergens ter wereld.
 15. Een barbecue kopen voor het zomer wordt! Hallo, we hebben een tuin op het zuiden in Amsterdam. Het is schandalig dat we daar nog niet volop gebruik van hebben gemaakt. Dus alle vrienden: jullie zijn welkom!
 16. Behalve naar Bali wil ik dit jaar naar Zuid-Spanje en Ibiza (combinatie) én Zuid-Afrika. Met die laatste bestemming is m’n lief het nog niet helemaal eens, maar Vietnam was zijn keuze, nu is het mijn beurt!
 17. Meer boeken over zelfontwikkeling lezen of in de auto luisteren. Aranka van Fitgirlcode en Jogha is hierin echt mijn voorbeeld, dus kom maar door met die tips!

8 Comments

 1. Sennett 2 januari 2017 at 17:02

  Super mooie doelen en voornemens voor het nieuwe jaar. Ben het helemaal met je eens qua het gebruik van de mobiele telefoon. Ik doe er steeds meer m’n best voor om niet maar altijd dat ding in m’n hand te hebben. Kom gezellig een keertje langs in Groningen, allemaal leuke plekjes die je kunt bezoeken ;-). Super gaaf dat je van plan bent om naar Zuid-Afrika te gaan. Het is er echt prachtig! Zoveel cultuur, verschillende soorten eten en mooie natuur.

  View Comment
 2. Josianne 2 januari 2017 at 17:12

  Dat zijn hele mooie doelen! En wat goed dat je meteen actie onderneemt met de vliegangstcursus. En ook meteen naar Bali: goed moment om er vanaf te komen! Heel veel succes 🙂

  View Comment
 3. Nancy 2 januari 2017 at 19:09

  Haha punt 4 is zo herkenbaar!

  View Comment
 4. Laura 2 januari 2017 at 19:23

  Ja hele mooie en realistische doelen! Je helpt me trouwens herinneren aan mijn slaapproject waar nog een wake-up light in hoort. Welke heb jij precies en bevalt dat als wekker? Misschien een idee voor een blogje want ben heel benieuwd naar alle ‘hulpmiddeltjes’ voor betere slaap 😉

  View Comment
 5. Sascha 3 januari 2017 at 11:04

  Oeehh forest ook meteen gedownload en gebruikt, wat een fijne app!
  En ga toch maar even een lijstje maken ook, dacht ik doe niet aan voornemens, maar soms is een overzichtje met kleine doelen en leuke dingen gewoon heel fijn. Dank voor de inspiratie!!

  View Comment
 6. Ayla 3 januari 2017 at 12:35

  Dat ziet er goed uit! Ik houd ook echt enorm van Forest, het is echt mijn go-to app als ik weer even moet afkicken. Ik vind het ook zo leuk dat je labels aan je boom kunt hangen, dus dat ik kan zien dat ik aan de blog werkte of juist gewoon van mezelf moest tv kijken en niet tegelijk ook op insta moest zitten. Love it! Mijn boekentip: Mind over Medicine, van Lissa Rankin. Heel andere kijk op medische zaken en zo interessant!

  View Comment
 7. Nicolette 5 januari 2017 at 22:07

  Jaaaa! Nummer 17 staat ook bij mij op mijn lijstje. Ik ben benieuwd over welke topics jij gaat lezen/luisteren. Ik heb al een mini-college geluisterd over Neuropsychologie en de relatie van bewegen op je geheugen. Super leuk!

  View Comment
 8. Nele 7 januari 2017 at 18:08

  Nummer 14 herken ik maar al te goed! Ik merk dat ik de laatste tijd vaak moeite heb met al het gepiep en alle meldingen, en inderdaad daardoor regelmatig appjes gewoon niet beantwoord. Ook hier staat bewuster omgaan met die telefoon dus op het ‘goede voornemens’ lijstje!

  View Comment

Comments are closed.