Wat een jaar, wat een jaar! 2016 was het jaar waarin mijn ouders -toch vrij plotseling- gingen scheiden, waarin ik begon te werken bij Rob Peetoom, maar waarin ik ook besloot voor het fulltime freelancen te kiezen. Het eerste jaar in ons huis, het jaar waarin ik begon met YouTube en het laatste jaar waarin Work That Es bestaat. There, I said it! Daarom alle hoogtepunten van dit jaar!

Vier jaar Work That Es
Laat ik dan ook maar direct met dat punt beginnen, anders slaan jullie de andere punten over. Precies vier jaar geleden startte ik Work That Es eind december en ging ik januari 2013 live. Nooit met de intentie een fitblogger of uberhaupt een blogger te worden. Maar wel met een doel: vrouwen beter informeren over krachttraining en voeding. En dat lukte! Na een half jaar was het al een succes en de rest weten jullie. Zomer 2015 begon het te knagen. Ik voelde me niet meer thuis tussen de ‘fitgirls’, niet alleen doordat ik minder tijd spendeerde in de gym, maar ook omdat -vooral- social media met de blote blokjesbuiken me tegen begonnen te staan. Ik veranderde de koers wat van Work That Es en werd een lifestyeleblog gericht op Health & Happiness. En om meteen gerust te stellen: dat blijft het. De naamsverandering zat er al aan te komen en zoals alles altijd loopt zoals het moet lopen, kwam er een aanbod voor een nieuwe baan langs die ik niet kon afslaan. Ik kan daar alleen nog over zeggen dat ik per 1 feburari aan een te gekke nieuwe uitdaging begin, waardoor ik het laatste zetje in de rug kreeg om de naam nu te veranderen en Work That Es om te dopen naar esmeenoelle.nl. De content blijft bestaan, ik zal alleen veel minder vaak posten én het nog persoonlijker maken. Wel zal Health & Happiness nog steeds de focus blijven.

 

 

Januari
Ik startte in deze maand met een nieuwe (parttime) baan als content specialist bij Rob Peetoom. De functie was deels vertrouwd (schrijven en social media) en deels nieuw. Ik verbeterde mijn InDesign en Photoshop skills, deed een cursus en verzorgde bijna alle vormgeving van het bedrijf. In augustus kreeg ik alleen ineens de mogelijkheid om in plaats van deels, voltijd voor mezelf te gaan werken en maakte ik de (doodenge) stap naar volledig freelancen!

Daarnaast was dit onze eerste maand in dit nieuwe huis! Ons eerste huurhuis samen. In december 2015 hebben we alles gewit en er een witte vloer in gelegd en na wat nieuwe meubels die geleverd werden voelde het echt direct als thuis! en ook de plek (De Baarsjes in Amsterdam) vinden we heerlijk. In deze buurt ging ik op mijn negentiende voor het eerst op mezelf wonen en ik fiets in zes minuten naar De Hallen, sta in tien minuten op De Dam en ben ook binnen een paar minuten op de ring. Enige nadeel is dat het huur is en we heel heel graag willen kopen binnen nu en twee jaar, als het even kan in deze buurt!

 

 

Februari
Deze maand startte ik niet alleen met mijn eerste Onefit abonnement (een flexibel abonnement waarbij je in heel Amsterdam kunt sporten). Heerlijk om naast krachttraining en kickboksen ook lekker naar yoga en pilates te kunnen gaan! Einde van de maand begon ik ook nog eens het drie maanden programma van Digital Rockstar, waarbij ik drie maanden lang gecoacht werd door de superleuke Annemarie Man.

Naast al dat gesport deed ik ook nog even ongezond tijdens een spontaan weekend Bungalup. Gelukkig maar, want zonder dat we het wisten waren we op de laatste editie van dit feestweekend in Center Parcs park De Eemhof. Zo jammer!

 

 

 

Maart
Een rustige maand! Ik ontdekte de gym TrainMore op de Singel in Amsterdam en was daar niet meer weg te slaan. Verder werd ik deze maand 27 jaar en ging ik met m’n lief een weekendje naar Antwerpen, zo leuk!

 

 

 

April 
Ook deze maand lijkt op het eerste oog rustig. De zon begon weer een beetje te schijnen, dus ik pakte volop met vrienden terrasjes in de stad of op het strand. Achter de schermen was er wat meer aan de hand, sinds maart lagen mijn ouders niet meer op één lijn en de maand hierna zullen ze gaan scheiden en dat is natuurlijk altijd verdrietig. Hier heb ik verder zo goed als niets over gedeeld, want: privé en ook voor niemand heel interessant.

 

 

 

Mei
De maand begonnen we met het fijne 5 mei feestje Vrijland bij Blijburg aan Zee. Alles klopte; het weer, de vriendengroep en het gezellige, kleinschalige festival. 2017 ben ik er zeker weer bij! Ook vlogen wij weer voor een lange week naar Spanje, waar mijn tante aan de kust woont (soort derde oma). We plakten er daarna nog een weekendje Valencia aan vast en ondanks de berichten van het thuisfront, was het heerlijk!

 

 

 

Juni 
Ik gooide mijn Snapchat (@esmee-noelle) account openbaar! Niet wetende dat een paar maanden daarna de boel flink werd overgenomen door Insta Stories… Nu verdeel ik de aandacht een beetje, maar ik neig toch wat meer naar Instagram.
Ook kocht ik deze maand mijn eerste écht dure designertas! De Proenza Schouler PS11 Classic. Ik gebruik hem tot nu toe bijna iedere dag, er kan heel veel in en hij ziet er nog steeds als nieuw uit.

 

   

 

Juli
Nog meer festivals! Op Welcome To The Future zijn we ieder jaar wel, altijd lekker om de hele dag alleen maar te eten, te dansen en met leuke mensen te zijn. Ook maakte ik kennis met mijn favoriete gadget van dit jaar: de zak- en snoerloze Dyson stofzuiger. Topding!

 

 

 

Augustus
In deze maand begon ik al meer te freelancen naast mijn werk en maakte ik uiteindelijk de beslissing om volledig zzp’er te worden en zei mijn baan op. Verder genoten we van de laatste stranddag en reed ik met een heel toffe smart (in m’n eentje!) naar Hamburg voor smart times 2016.

 

 

September
De laatste werkdagen met het superleuke marketing team (en jij Alys!) bij Rob Peetoom! En deze maand mocht ik een week op (gewonnen) vakantie met Eliza Was Here naar Sardinië, waar mijn eerste weekvlog opnam!

 

 

 

Oktober
De eerste maand volledig als freelancer, superspannend, maar het ging heel goed. Ik genoot van de tijd die ik zelf in kon delen: sporten op maandagmiddag, werken op zondagochtend en vrijdagmiddagborrels die je lekker vroeg start. Daarnaast stond ik deze maand voor de tweede keer dit jaar met Raquel op de IJhallen om oude kleding te verkopen, ieder half jaar hebben we weer genoeg om weg te doen haha!

 

 

 

November
Bijna heel deze maand zaten wij in Vietnam! We reisden van noord naar zuid, delen van het land die enorm van elkaar verschillen. Het was niet mijn favoriete land in Azie, maar dat kwam ook omdat ik niet helemaal lekker in m’n vel zat doordat mijn vliegangst met iedere vlucht heftiger werd.

 

 

December
Deze maand was even gek voor mij. Zoals ik net al vertelde ben ik gevraagd te solliciteren naar een baan, dat heb ik gedaan en toen ging het allemaal heel snel. Ik kijk heel erg uit naar 1 februari, wanneer ik start en hoop jullie volgende week te vertellen wat ik ga doen. Verder werd Friso deze maand 32 en verfde ik mijn haar roze, jeej!

Wat ik hoop, wens, me voorneem voor 2017? Dat deel ik morgen in een apart artikel, maar voor 2016 ben ik onwijs dankbaar, zelfs voor de dieptepunten. Ik wens jullie een superfijne nacht en een heel gelukkig nieuwjaar, tot dan!