reisschema vietnam 2016

Na Thailand en Bali, reis ik vandaag voor de derde keer richting Azië voor een rondreis in Vietnam. Bij Thailand en Bali had ik een heel duidelijk beeld voor ik vertrok, bij Vietnam heb ik dat gek genoeg helemaal niet. Ik hoor dat de natuur heel mooi is, dat we met easyriders op pad moeten en dat Hoi An een plek is waar je vrijwel zeker langer blijft dan gepland, maar ik zie het nog niet echt voor me. Neemt niet weg dat ik er mega veel zin in heb! Drie weken avontuur met mijn wandelende kermisattractie (mijn vriend telt bijna 200cm).

Normaal gesproken plan ik alleen uit de losse pols. Ik schrijf de dagen onder elkaar met daarachter de bestemming, maar de hotels boek ik pas daar. Nu konden we (ik bedoel mijn lief) het niet laten om toch al wat accomodaties te boeken. Daarom kan ik alvast een groot deel van de planning met jullie doornemen!

Hanoi, Cat Ba, Sapa en Hoi An?
We vliegen naar Hanoi, waar we een dag blijven en de volgende ochtend direct vertrekken naar Cat Ba. We hebben expres voor dit eiland gekozen, aan de onderkant van Halong Bay, omdat we anders vast zouden zitten aan een boottocht met overnachting. Op dit eiland tussen de kalkstenen rotsen hebben we wat meer vrijheid. Na twee overnachtingen daar, reizen we weer terug naar het hectische Hanoi, waarna we met de trein naar Sapa reizen. Daar boeken we een wandeltour met een plaatselijke guide en slapen we bij locals. Na Sapa moeten we weer even terug naar Hanoi om een stuk zuidelijker te vliegen naar Danang. Die stad slaan we verder over, omdat we direct door naar Hoi An gaan. Hier hebben we voor nu twee nachten geboekt, maar dat zou dus zomaar langer kunnen worden!

Na Hoi An willen we wellicht met easyriders (motorrijders waarbij je achterop zit) naar Dalat, maar we willen ook de surfersplek Mui Ne nog zien met de zandduinen, een tochtje maken op de Mekong Delta en een weekje vertoeven op het tropische eiland Phu Quoc. En voor we via Saigon (Ho Chi Min) terugvliegen naar Amsterdam, moeten we daar natuurlijk de musea bezoeken.

Genoeg te doen dus! Maar mocht je nog tips hebben, geef die vooral, dan ga ik die opvolgen. En uiteraard houd ik jullie op de hoogte (bekijk bijvoorbeeld de extra video waarin ik laat zien hoe ik mijn backpack inpak)!