Mijn vakantie op Bali had meerdere doelen. Behalve dat ik quality time met de boyfriend wilde hebben, wilde ik aan mezelf werken, bedenken wat ik bij terugkomst in Nederland precies zou willen en natuurlijk wilde ik mezelf in de watten leggen. Laat dat nou net perfect kunnen op Bali!

Qua tips concentreer ik me even op de omgeving van Seminyka/Canggu. Je kunt jezelf natuurlijk ook prima trakteren met fijne yogalessen, readings en massages in bijvoorbeeld Ubud, maar ik vond Seminyak/Canggu zelf het prettigst.

Rob Peetoom Salon
Op de scooter viel ons plotseling op dat er een heel groot Rob Peetoom bord langs de weg hing. Ik had al wel gehoord dat hij enkele salons op Bali had, maar de Seminyak salon zat bijna tegenover ons hotel! Niet zomaar een salon overigens, maar een Hair Spa; dit moesten we proberen. We kregen een heerlijk Hair Ritual van een uur. In Nederland krijg je bij de meeste kapperszaken dan een masker en vervolgens föhnen ze je haren, maar Bali zou Bali niet zijn als ze je geen prinses laten voelen. Allereerst krijg je een speciaal ‘pakje’ aan ter bescherming van je kleding, waarna je naar de wastafel wordt geleid. Met een vrij uitzicht op de velden wassen ze je haar met Kérastase shampoo, geven ze tegelijk een hoofdhuidmassage en brengen ze het masker in. Daarna mag je in één van de ligstoelen (nog steeds met geweldig uitzicht) plaatsnemen en toen begon het: we kregen een treatment waar zelfs Maxima jaloers op zou zijn. Bij wijze van spreken dan. Je nek werd gemasseerd, net als onze handen, armen, voeten en onderbenen. Toen ik bedacht dat het nu wel klaar zou zijn, werd de behandeling nog even afgesloten met een hotstone massage. Niet normaal. Na het uitwassen van het masker werd ons haar in de salon in model geföhnd en als ware prinsessen zijn we vervolgens Seminyak in gegaan! Kosten? 650.00 IRP, dat is ongeveer 44 euro.

Mindful Bali
Via Daisy van Ilovehealth kreeg ik het nummer van de Nederlandse Nadja doorgestuurd. Nadja geeft mindfulness cursussen van (normaal gesproken) zes lessen, dit kan in groepen, duo’s of alleen. De lessen geeft ze op één van de fijnste plekjes van Bali: de veranda van The Chillhouse. Iedere les geeft ze je meerdere oefeningen en vertelt ze honderduit over mindfulness, waardoor je anders over bepaalde dingen gaat denken. Ook krijg je iedere sessie een meditatie die Nadja helemaal voor je begeleid. Ik ben zo onwijs blij dat ik de cursus bij haar ben gaan doen. In Nederland ga ik absoluut aan de slag met mijn oefeningen. Het verslag van de complete cursus kun je hier lezen.

Think Pink
Dit is de beste tip ooit. Als je je nagels graag eens goed wilt laten doen, doe dat dan hier. De Think Pink salon zit aan Batu Belig, de straat die van Canggu naar Seminyak leidt en waar bijvoorbeeld ook het Brown Feather Hotel en talloze hotspots aan grenzen. De look van de nagelsalon deed me denken aan Victoria’s Secret en dat is natuurlijk een perfecte omgeving om je eens echt girly te voelen. Voor ongeveer 15 euro krijg je een mani- en pedicure, inclusief een lak van één van de talloze luxe merken (denk aan Tom Ford, Dior, Chanel…). Tijdens de behandeling zit je in een massagestoel en werken er op sommige momenten wel drie dames aan jouw nagels. Hoe fantastisch! Je krijgt ondertussen een drankje aangeboden door één van de gastheren en ze vragen heel duidelijk aan je hoe je je nagels het liefst wilt hebben. Na de hele behandeling mag je verhuizen naar de droogplek, waar je voeten en handen in een speciale föhn worden geplaatst. Maar dat is nog niet alles; ze sluiten de treatment af met een heerlijke rugmassage terwijl jij wacht tot je nagels droog zijn. Dit mag je echt niet missen!