Dingen die ik afgelopen week googelde

Waar mijn vriend nooit en te nimmer iets Googelt, gooi ik alles wat ik me afvraag door de zoekmachine. Een rondje door de zoektermen van afgelopen week en het verhaal erachter.

Slaapregressie baby 4 maanden
Zoals in mijn vlogs te zien is, gingen de nachten wat minder goed met onze goede slaper. Dat is dan ineens toch wel even afzien. Waar hij eerst ’s nachts alleen wat mekkerde als hij een voeding wilde, om vervolgens direct weer als een os verder te slapen, werd hij nu bijna elk uur om het minste geringste wakker. Ook begon hij de dag ineens tussen 5 en 6u, toch iets te vroeg als je het ons vraagt. Dit schijnt allemaal met ‘slaapregressie’ te maken te hebben, dus ik las me flink in over dit onderwerp. Conclusie? Het zou twee tot zes weken kunnen duren en gaat vanzelf over. Onze conclusie? Het gaat inderdaad vanzelf over, maar lag ook deels aan de bijvoeding die we -op advies van het cb- al voor 6 maanden gaven, want onze oogappel heeft wat gevoelige darmpjes. Dus daar zijn we mooi even mee gestopt en hij slaapt weer als een roos. Kunnen we eindelijk volmondig ‘ja’ antwoorden op die eeuwige vraag: ‘En, slaapt hij al door?’.

Kaapstad januari hoogseizoen
Vorig jaar zijn we in november, het voorseizoen, naar Kaapstad geweest. Dat was heerlijk. Zowel qua temperatuur als drukte daar, maar dit jaar willen we januari gaan met Otis en ik was toch even benieuwd in hoeverre dat zal verschillen ten opzichte van vorig jaar. Nou, best wel! De prijzen voor hotels liggen zo te zien hoger in die periode (logisch) en het is er warmer. Maar door Dr. Google kan ik me daar mentaal op voorbereiden. Groot voordeel van Zuid-Afrika vind ik dat er geen tijdsverschil (of naja, een uurtje) is. We hebben dus goede hoop op nachten vol slaap met de baby.

Wanneer iPhone 11 2019
Om het jaar ‘mag’ ik een nieuwe iPhone uitkiezen bij mijn telefoonabo. Die betaal ik natuurlijk driedubbel zelf met het abonnement dat ik heb, maar dat drukt de pret niet voor mij; ik ga altijd voor de nieuwste iPhone. De laatste keer ben ik voor de 8 Plus gegaan vanwege het grote scherm en de portretlens en ik kan niet meer zonder. Maar oktober mag ik weer een nieuwe en het begint alweer te kriebelen, ik ben toch wel echt een gadget queen. Dus ik lees vanaf nu wekelijks de geruchten over de nieuwe modellen, zodat als ze in -naar het schijnt- september gelanceerd worden, ik direct mijn keuze kan maken.

BHAG voorbeelden
In een interview voor Pretty Ambitious werd om mijn ‘BHAG’ gevraagd. De watte? De Big Hairy Audacious Goal. Klinkt leuk, maar ik had hier echt even voorbeelden van nodig. Het mag (nee, moet) dus een enorm ambitieus doel zijn, een ideaal dat je nastreeft. Uiteraard moet het meetbaar zijn, dus ik heb er het volgende van gemaakt: ‘Binnen vijf jaar een schrijfguru binnen Nederland worden, waaraan journalisten en influencers een voorbeeld nemen’. Best ambitieus, toch?

Ventilator Bol.com
Met de laatste hittegolf nog vers in het geheugen, bedacht ik me nu geen twee keer toen ik het weerbericht voor deze week bekeek. Tijd voor een ventilator. Eigenlijk had ik liever een airco besteld, maar die valt een niet binnen budget. De ventilator wordt morgen als het goed is begin van de avond geleverd, waardoor de baby én wij hopelijk een minder kleffe en slapeloze nacht tegemoet gaan. Vorige hittegolf heb ik namelijk zelfs het bedje van Otis gekoeld met koelelementen. Dat ging zelfs mij iets te ver.