Sinds kort ben ik geminderd met zuivel tijdens mijn ontbijt. Niet dat ik helemaal niet tegen zuivel kan, maar ik at iedere ochtend een enorme bak griekse yoghurt of kwark. Afgelopen twee weken ging ik daarom met Alpro de Breakfast Challenge aan, waarbij ik iedere ochtend met een ander plant based recept startte! Als eerst greep ik naar de Amandeldrink, want dat is voor mij het bekendst, maar als snel probeerde ik ook eens de Haverdrink en Sojadrink uit. Zo lekker dat je ondanks dat je geen lactose gebruikt, toch heel makkelijk af kunt wisselen. Ik heb vooral héél veel smoothies gegeten met havermout er door, zodat het lekker vult. Maar ook de gluten- en lactosevrije pannenkoekjes en de havermoutkoek waren favoriet. Ik deel mijn vijf lievelingsrecepten, met de verschillende drinks van Alpro, heel graag met jullie en natuurlijk zijn er nog veel meer tips welkom!

Winterse smoothie met kaneel
200 ml Alpro Amandeldrink Ongezoet Ongeroosterd
1 peer
1 appel
klein handje amandelen
3 el havermout
2 tl kaneel

Wie is er niet dol op de combinatie kaneel met appel en peer? Doe voor deze winterse smoothie eerst 200ml Alpro Amandeldrink Ongezoet Ongeroosterd in je blender, dan de peer, appel, havermout, kaneel en amandelen en blend het tot een gladde smoothie. Klaar ben je!

Alpro breakfast challenge

Alpro Havermoutkoek (aangepast) 
500 ml Alpro Sojadrink
200 gr havermout
40 gr kokosbloesemsuiker
60 gr cranberries en zonnebloempitten in cacao mix
4 eetlepels pindakaas
Een paar druppels vanille-extract
Snufje zout

Het grootste deel van dit recept vond ik op de receptenpagina van Alpro. Ook hiervoor gooi ik alles in m’n blender (zo blij ben ik ermee!). In plaats van bruine suiker, gebruikte ik kokosbloesemsuiker en wat minder dan aangegeven. Ook verving ik de cacaonibs voor een ontbijtmix met cranberries en zonnebloempitten in cacao. Heel lekker! Je maakt hem door je oven voor te verwarmen op 180 °C. Mix bovenstaande ingrediënten en bekleed een springvorm of bakblik met bakpapier. Giet het mengsel hierin en zet het 35min in de oven. Afkoelen tot kamertemperatuur en dan aansnijden.

alpro ontbijt challenge

Raw Chia ontbijt
200ml Alpro Sojadrink
4 el Superfoodies
Voor de garnering: rozijntjes, amandelen, chiazaadjes of (rauwe) cacaonibs

Deze was perfect voor mijn luie ochtenden! Doe eerst de Superfoodies mix in een kom en schenk er daarna de Alpro Sojadrink bij. Roer door en laat het mengsel 5min staan zodat het in kan dikken. Garneer daarna met wat je lekker vindt!

Purple Power smoothie
200ml Alpro Rijstdrink
3 el havermout
handje rood fruit (bosbessen, aardbeien, frambozen)
1 banaan

Ik had deze eigenlijk in gedachten met rode biet er bij, dus die kun je er altijd nog aan toevoegen! Verder hoef je alleen bovenstaande ingrediënten in de blender te gooien en genieten maar.

Gluten- en lactosevrije pancakes
75gr amandelmeel
220ml Alpro Amandeldrink Ongezoet Ongeroosterd
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
1 el kokosolie om te bakken
fruit naar keuze voor de garnering

Nadat ik deze foto plaatste, kreeg ik heel veel reacties en mails met vragen! Hier is ‘ie dan! Meng de amandelmeel, bakpoeder en de kaneel in een kom met een garde en voeg dan langzaam de Alpro Amandeldrink toe. Roer tot de klontjes er uit zijn. Verwarm daarna wat kokosolie in een pan en giet iedere keer een deel van het mengsel in de pan. Bak de pannenkoek op halfhoog vuur en draai hem om als het beslag begint te bubbelen. Bak er zoveel als je kunt en garneer met je favoriete fruit!