Zendium tandpasta mondflora

Waar denk jij als eerst aan wanneer ik gezondheid zeg? Ik eerst aan puur voedsel en daarna aan genoeg beweging. Geef toe, kwam er bij jou mondflora in je op? En toch zouden we ons daar wel mee bezig moeten houden. Een zwangere vriendin wees me daar laatst fijntjes op: een goed verzorgde mond met gezond tandvlees en de juiste bacteriën is dan ineens heel belangrijk, terwijl ik vooral mijn mond goed verzorgde om een witte lach en een frisse adem te hebben.

Eigenlijk gek, want ik neem aan dat jij mijn blog leest omdat je je graag fit en blij wilt voelen. Dus richt je je op je lijf en je voeding. Je zult zelfs misschien bepaalde ingrediënten in shampoos en crèmes vermijden, maar onze mond houden we -hopelijk dan- alleen schoon. Ik ben eens voor mezelf onder elkaar gaan zetten wat ik tot nu toe eigenlijk doe als het om die gezonde balans gaat. Na vijf jaar Work That Es/ESMEENOELLE.nl te hebben, kwam ik op best een overzichtelijk en een voor mij makkelijk vol te houden lijstje:

  • Ik drink geen koffie. Ik lust het ook echt niet, dat scheelt, maar ik wil het ook niet drinken. Liever kies ik voor een groene of witte thee zonder suiker.
  • Sinds twee jaar doe ik aan mindfulness, waardoor ik beter met lastige situaties om kan gaan. Ik kan gedachten bijvoorbeeld zien als wolkjes die voorbij glijden, in plaats van als feiten. En ik heb meer zelfcompassie gekregen.
  • Frisdrank is voor speciale gelegenheden. Vroeger hadden wij thuis al nooit cola in huis, waardoor ik er nooit aan gewend ben geraakt. Op een feestje of tijdens een etentje geniet ik er daardoor extra van.
  • Alcohol? Zie punt hierboven!
  • Bij het kiezen van beautyproducten let ik er op dat het zo veel mogelijk parabeen en SLS-vrij is. Het liefst kies ik voor natuurlijke producten, daar geloof ik meer in.
  • De anticonceptiepil heb ik -nu bijna een jaar geleden- in de prullenbak gegooid, omdat het voor mij niet meer goed voelde dagelijks hormonen te slikken, terwijl ik verder het liefst zo natuurlijk mogelijk leef en eet.
  • Ik ben geminderd met vlees en heb mijn plant based voeding juist vermeerderd. Waar ik vroeger vaak koos voor een goed stuk vlees, ben ik nu obsessed met groenten. Serieus, vraag het eens aan mijn collega’s, die worden er gek van. Vooral Hollandse groenten als kool en spruitjes zijn favoriet.
  • Als ik een gerecht maak, begin ik bij de groenten- en kruidenafdeling in plaats van bij de pakjes en zakjes. Daar ben ik trots op, want ik was altijd echt een kneus in de keuken!
  • Qua sporten ken ik mijn weg goed in het krachthok, maar kan ik tegenwoordig net zo genieten van een lesje yoga om mijn hoofd behalve leeg ook kalm te krijgen.

Ongemerkt deed ik al best wat voor de balans in mijn mond, want alle dikgedrukte dingen uit het lijstje hierboven zorgen daar al voor. In frisdrank, ook de suikervrije varianten, zit bijvoorbeeld een bepaald zuur dat de micro-organismen in je mond verstoren en de goede bacteriën tegen kunnen werken. In je mond leven tot wel honderd miljard(!) bacteriën. Niet alleen maar bad guys, maar ook veel goede bacteriën die er samen voor zorgen dat de slechte geen kans krijgen. Zendium tandpasta’s bevatten geen SLS, parabenen of triclosan. Je mondflora wordt natuurlijk beschermd. Als je 14 weken twee keer per dag met Zendium poetst, neemt de hoeveelheid goede bacteriën al toe, zo blijkt uit een klinische studie van Zendium.

Zendium Extra Fresh mondflora

Neemt niet weg dat ik het nog steeds belangrijk vind dat een tandpasta behalve een schone mond, ook een frisse adem oplevert. Daarom heeft Zendium nu een Extra Fresh variant uitgebracht die al deze voordelen combineert en je tot wel twaalf uur een frisse adem belooft. Ik voeg het puntje toe aan mijn lijst met balanspunten, ik dénk dat jij de volgende keer bij de drogist ook het juiste product kiest voor jouw mondflora.

Dit artikel kwam in samenwerking met Zendium tot stand.