Precies een half jaar geleden vertelde ik jullie over mijn huidprobleem. Ik heb best heftige acné gehad en daardoor heb ik littekens op mijn wangen. Die littekens zijn rood, maar hebben ook een flink hoogteverschil, waardoor je het door mijn make-up heen ziet. Destijds was ik net naar de Velthuis kliniek geweest, waar huidtherapeut Annelijn van Ierland mij een glycolzuurpeeling en een IPL-behandeling achter elkaar gaf. Een laserbehandeling zou meer verschil maken, maar op dat moment vond ze mijn littekens nog te ‘vers’.

Resultaat
Twee maanden na de glycolzuurpeeling en IPL-behandeling zag ik al een enorm resultaat. Ik mailde mijn iPhone-foto’s door naar Annelijn (die blij verrast was!) en plaatste ze daarna direct op WorkThatEs, omdat er vast meer vrouwen zijn die hiermee rondlopen en die daar ook vanaf zouden willen. Nu na een half jaar kwam ik bij Annelijn zelf terug voor de officiele foto’s en een controle om te kijken of een laserbehandeling nu wel mogelijk zou zijn.

50% verbetering
We begonnen met de foto’s en zowel ik als Annelijn stond versteld! We durfden zelfs te stellen dat mijn huid al na één behandeling met 50% was opgeknapt. Wow! En ik kreeg daarna nog meer goed nieuws; een laserbehandeling is inmiddels mogelijk. Zo’n behandeling doe je niet ‘even’ dus voor ik deze eind juli onderga, wil ik er hier ook over vertellen.

En nu: een laserbehandeling
De behandeling wordt gedaan met een ‘fractional CO2 laser’. Grof gezegd verdampt deze laster water in de huid, waardoor er een klein laagje van de huid af gaat. De laser gaat diep in de huid, waardoor er een tussenliggende huidlaag intact blijft. Deze techniek wordt niet alleen gebruikt bij acnélittekens, maar ook bij rimpels. Het is absoluut niet pijnloos en na de behandeling ben je flink rood en zwelt je gezicht zelfs op. Om het laseren te verdragen krijg je voor de behandeling een verdovende cr§eme aangebracht. Na de behandeling moet je je huid uit de zon houden en na 5/7 dagen kun je weer aan het werk. Pas na drie tot vier maanden, wanneer je huid volledig hersteld is, kun je weer foto’s maken om het resultaat te beoordelen.

Hieronder zie je het resultaat tot nu toe. Wil je meer weten over de behandelingen die mogelijk zijn, kijk dan zeker even op website van de Velthuis Kliniek of op het blog van Annelijn van Ierland, waarop zij verschillende behandelingen heel duidelijk uitlegt.

(Boven is voor en onder is na de behandeling. Dit is dus het resultaat na één glycolzuurpeeling en een IPL-behandeling. De laserbehandeling moet ik dus nog krijgen. Je kunt hier mijn zelfgemaakte foto’s van een half jaar geleden nog eens bekijken.)
Velthuis acne littekens