Acnélittekens: na een half jaar

Precies een half jaar geleden vertelde ik jullie over mijn huidprobleem. Ik heb best heftige acné gehad en daardoor heb ik littekens op mijn wangen. Die littekens zijn rood, maar hebben ook een flink hoogteverschil, waardoor je het door mijn make-up heen ziet. Destijds was ik net naar de Velthuis kliniek geweest, waar huidtherapeut Annelijn van Ierland mij een glycolzuurpeeling en een IPL-behandeling achter elkaar gaf. Een laserbehandeling zou meer verschil maken, maar op dat moment vond ze mijn littekens nog te ‘vers’.

Resultaat
Twee maanden na de glycolzuurpeeling en IPL-behandeling zag ik al een enorm resultaat. Ik mailde mijn iPhone-foto’s door naar Annelijn (die blij verrast was!) en plaatste ze daarna direct op WorkThatEs, omdat er vast meer vrouwen zijn die hiermee rondlopen en die daar ook vanaf zouden willen. Nu na een half jaar kwam ik bij Annelijn zelf terug voor de officiele foto’s en een controle om te kijken of een laserbehandeling nu wel mogelijk zou zijn.

50% verbetering
We begonnen met de foto’s en zowel ik als Annelijn stond versteld! We durfden zelfs te stellen dat mijn huid al na één behandeling met 50% was opgeknapt. Wow! En ik kreeg daarna nog meer goed nieuws; een laserbehandeling is inmiddels mogelijk. Zo’n behandeling doe je niet ‘even’ dus voor ik deze eind juli onderga, wil ik er hier ook over vertellen.

En nu: een laserbehandeling
De behandeling wordt gedaan met een ‘fractional CO2 laser’. Grof gezegd verdampt deze laster water in de huid, waardoor er een klein laagje van de huid af gaat. De laser gaat diep in de huid, waardoor er een tussenliggende huidlaag intact blijft. Deze techniek wordt niet alleen gebruikt bij acnélittekens, maar ook bij rimpels. Het is absoluut niet pijnloos en na de behandeling ben je flink rood en zwelt je gezicht zelfs op. Om het laseren te verdragen krijg je voor de behandeling een verdovende cr§eme aangebracht. Na de behandeling moet je je huid uit de zon houden en na 5/7 dagen kun je weer aan het werk. Pas na drie tot vier maanden, wanneer je huid volledig hersteld is, kun je weer foto’s maken om het resultaat te beoordelen.

Hieronder zie je het resultaat tot nu toe. Wil je meer weten over de behandelingen die mogelijk zijn, kijk dan zeker even op website van de Velthuis Kliniek of op het blog van Annelijn van Ierland, waarop zij verschillende behandelingen heel duidelijk uitlegt.

(Boven is voor en onder is na de behandeling. Dit is dus het resultaat na één glycolzuurpeeling en een IPL-behandeling. De laserbehandeling moet ik dus nog krijgen. Je kunt hier mijn zelfgemaakte foto’s van een half jaar geleden nog eens bekijken.)
Velthuis acne littekens

16 Comments

 1. Mandy 20 mei 2014 at 10:29

  Super goed dat het echt heeft geholpen! Fijn ook dat je dit wil delen met iedereen. Ik kende de methode helemaal niet.

  View Comment
 2. Astrid 20 mei 2014 at 10:33

  Wauw je ziet ze bijna niet meer 🙂

  View Comment
 3. Sennett 20 mei 2014 at 15:51

  Wat een verschil! Heel fijn dat je dit deelt, voor diegenen die het overwegen of gewoon ter informatie 🙂
  Ben benieuwd naar de rest. Veel succes!

  View Comment
 4. CT 20 mei 2014 at 16:02

  Wow, je ziet echt best een heel groot verschil! Super fijn 🙂

  View Comment
 5. Alix 20 mei 2014 at 17:23

  Het heeft gelukkig goed geholpen zo te zien! 🙂

  View Comment
 6. Jennifer 20 mei 2014 at 23:27

  Wauw! Wat een enorme vooruitgang!

  View Comment
 7. Annemiek 21 mei 2014 at 12:33

  Wat een verschil, wat fijn!

  En even iets heel anders: ik wil je heel erg bedanken voor het energy+ kussen dat ik bij je gewonnen heb! gister gekregen en hij ligt HEERLIJK! Súúperbedankt!! ♥

  View Comment
 8. Michelle 21 mei 2014 at 19:32

  Het verschil is goed te zien. Zal wel een fijn gevoel zijn voor jezelf!

  View Comment
 9. Kim 22 mei 2014 at 21:43

  Wauw wat een verschil! Een vraagje, ik heb zelf ook last van acné en heb ook precies dit soort littekens. Wordt dit vergoed door de verzekering?

  View Comment
 10. Jet 26 mei 2014 at 17:47

  Wat een verschil, onwijs fijn voor je! Ik had nog wel een vraagje of je nog steeds de Yasmin anticonceptie-pil slikt? Ik ben over de pil die ik nu slik niet zo tevreden en wil wellicht overstappen naar de Yasmin. Op het internet lees ik echter heel veel verschillende meningen over deze pil. Dus ik ben zeer benieuwd naar jouw mening, naast het feit dat je geen last meer had van acne. 🙂 Ik hoor het graag!

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 26 mei 2014 at 19:32

   Ik neem hem nog steeds, ben er heel tevreden over; al jaren. Ik heb er meer migraine door dan zonder, maar het is een lichte pil en effectief dus heel fijn! Ben wel sneller aan het janken te brengen dan zonder deze pil.

   View Comment
 11. Anna 27 mei 2014 at 11:41

  Ziet er heel goed uit! Fijn dat zo’n behandeling helpt zeg. Je ziet er sowieso prachtig uit hoor 🙂

  View Comment
 12. Iris 2 juni 2014 at 20:42

  Wauw, wat fijn! 🙂
  Maar hoe ga je je huid uit de zon houden in de zomer? Is dat niet lastig?

  View Comment
 13. E 22 juni 2014 at 12:22

  Ik volg je blog sinds enkele weken en Work That Es begint zowat een verslaving te worden! Supergoed bezig, je inspireert echt! 🙂 Dat gezegd zijnde wou ik graag vragen welke make-up routine jij volgt en welke producten je dan juist gebruikt. Mijn huid is vrij vergelijkbaar met de jouwe, en ik ben zelf nog wat op zoek naar hoe ik het best camoufleer. Bij jou lijkt dat alvast super te lukken!

  View Comment
  • E 22 juni 2014 at 12:27

   Haha oké, ik heb net je stuk ‘My Beauty Favorites’ gevonden. Daar staat al zowat alles in wat ik graag wilde weten! Had ik nog niet eerder gezien, aangezien ik vooral ‘Training’ en ‘Voeding’ gevolgd heb. 😀

   View Comment

Comments are closed.