And off we go!

Als je dit leest ben ik op Schiphol afscheid aan het nemen met die enorme rugzak op m’n rug. Maar wanneer ik dit schrijf ben ik nog volop bezig met het inpakken van diezelfde rugzak. Mijn hemel, wat is dit moeilijk! Alles ligt nu uitgestald als een marktkraam in de IJhallen op de grond, middenin m’n woonkamer. Volgens mij heb ik alles. Op alle bedrading van de gadgets en de laatste verzorgingsproducten na dan. Maar hoe ik het in die tas ga krijgen? Ik heb geen idee! We gaan het morgen zien en anders moet ik gewoon maar wat minder meenemen. Ik kan me niet voorstellen hoe, want als ik nu naar de ‘stapel’ T-shirts kijk dan denk ik, een maand? Een máánd met dit zielige hoopje? Maar oke.

Het plan
Om 22u vanavond ga ik als het goed is de lucht in met een fijn toestel van Emirates. Ik ga volgestouwd worden met voedsel en drinken, genieten van de films op het entertainmentschermpje voor mijn neus en ook proberen te slapen. Oja, slapen is de prioriteit, want na zo’n 6,5 uur vliegen landen mijn broer en ik in Dubai, waar het dan 7.30u is. Oftewel; kort nachtje! Daar eenmaal aangekomen moeten we onze backpacks zien te lozen en gaan we direct richting mijn geliefde Dubai Mall. Daar heb ik onder andere Victoria’s Secret, The Cheesecake Factory en Soho House als taken te volbrengen. En heel toevallig is mijn tante daar ook tijdens een overstap vanaf de Malediven. Zij vliegt weer terug naar Nederland de volgende dag, dus komt het zomaar zo uit dat ik mijn geshopte spullen aan het einde van de dag aan haar mee kan geven. Lucky bastard of niet?

’s Avonds moeten we op tijd weer terug naar het vliegveld, want om 23.10u vertrekt ons vliegtuig naar Bangkok. Weer een korte nacht van 5 uur en 50 minuten in een vliegtuig, want we komen om 8.00u ’s ochtends aan in Bangkok. Daar hebben we voor de eerste drie dagen een 4 sterren hotel om niet direct kapot aan de reis te hoeven beginnen. In Bangkok zullen we uiteraard de tempels gaan bekijken, een tour doen met Co van Kessel en natuurlijk een bezoek brengen aan backpackersstreet Khao San Road.

Schema
Voor de rest van de reis heb ik een schema gemaakt, regelneef die ik ben. Er zijn twee binnenlandse vluchten geboekt, dus daar zullen we ons aan moeten houden. De andere geplande dagen kunnen we allemaal zelf nog invullen en veranderen!

2 jan Amsterdam -Dubai
3 jan Dubai
4 jan Bangkok
5 jan Bangkok
6 jan Bangkok en ’s avonds vliegen naar Chiang Mai
7 jan Chiang Mai
8 jan Chiang Mai (jungle trekking?)
9 jan Chiang Mai(jungle trekking?)
10 jan Chiang Mai
11 jan Chiang Mai
12 jan Pai
13 jan Pai
14 jan Pai
15 jan Chiang Mai –> Krabi
16 jan – 28jan eilandhoppen
28 jan Koh Sok National Park
29 jan Koh Sok National Park
30 jan Koh Sok National Park
31 jan Koh Sok –> Bangkok
1 feb Bangkok
2 feb Bangkok –> Dubai –> Amsterdam

21 Comments

 1. Rosalie 2 januari 2014 at 19:01

  Heel veel plezier! Een mooie planning heb je 🙂

  View Comment
 2. Stella 2 januari 2014 at 19:54

  Wauw, dat klinkt als een prachtige ervaring! Veel succes en plezier! Liefs, Stella.

  View Comment
 3. Anne Solveig 2 januari 2014 at 20:57

  Wat een gave planning!

  View Comment
 4. Resy 2 januari 2014 at 20:59

  Jullie planning ziet er erg leuk uit! Heel veel plezier!!

  View Comment
 5. Kyra 2 januari 2014 at 21:04

  Super leuk, have fun!!

  View Comment
 6. Catharina 2 januari 2014 at 21:34

  heel veel plezier, geniet ervan!
  Wat een geweldige start voor het nieuwe jaar

  View Comment
 7. Ise 2 januari 2014 at 21:45

  Lijkt me een geweldige reis, geniet ervan!

  View Comment
 8. Lindsey 2 januari 2014 at 22:01

  Veel plezier! Ik ben net terug van 3 maanden Azië en ben erg jaloers op de dingen die je nog gaat doen!
  De fietstoer in Bangkok is echt heel leuk, Chiang Mai vond ik heel leuk terwijl ik Pai erg vond tegen vallen (de nadruk ligt heel erg op het relaxte en ik vond dat vrij geforceerd). Helaas ben ik niet naar de kant van Krabi geweest.
  Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen en hoe je je levensstijl gaat combineren met reizen. Met al het lekkere Thaise eten lukte het mij in ieder geval niet 🙂

  View Comment
 9. Bianca 2 januari 2014 at 22:17

  Ik heb de jungle trekking overgeslagen ipv daarvan heb ik een hele dag met olifanten bezig gehouden. Voederen, wassen een ervaring om nooit te vergeten.Chang mai is sowieso een mooie stad, minder druk dan Bangkok Tip: kleding laten maken is goedkoop en snel, je laat een plaatje zien van bijv. jurk, zoekt je stof uit en 24 uur later klaar en allemaal maatwerk. River Kwai is ook een aanrader vooral river kwai floated hotel.

  View Comment
 10. Melissa Charlotte 2 januari 2014 at 22:36

  Leuke planning! Veel plezier!

  View Comment
 11. Giannina 3 januari 2014 at 00:07

  Super leuk, heel veel plezier! Wordt zeker weten een onvergetelijke reis 🙂

  View Comment
 12. Anke 3 januari 2014 at 08:25

  Super gaaf joh! Wij zijn afgelopen zomer ook in Thailand geweest en hebben ook Koh Sok aangedaan. Die nacht in the middle of nowhere op het water en in de treetops zal ik nooit vergeten! Zorg dat je lange sokken bij je hebt tegen de bloedzuigers 😉 En verder heel veel plezier, Thailand is echt waanzinnig!

  View Comment
 13. Margot 3 januari 2014 at 08:41

  Veel plezier! Geniet ervan!

  View Comment
 14. Mireille 3 januari 2014 at 09:23

  Zo gaaf! De planning ziet er veel belovend uit, ik ben erg benieuwd naar de foto’s. Veel plezier en goede reis!

  liefs Mireille

  View Comment
 15. Esmee 3 januari 2014 at 11:55

  Veel plezier tijdens deze geweldige reis!

  View Comment
 16. Kiki 3 januari 2014 at 14:26

  Wat klinkt jullie reis perfect! Pas op hoor want het is verslavend ;-). Ik ben echt ontzettend benieuwd naar je verhalen. Liefs

  View Comment
  • Abel 29 januari 2014 at 14:20

   Your website has to be the elticronec Swiss army knife for this topic.

   View Comment
 17. Marieke 3 januari 2014 at 17:07

  Jaaaa, heel veel plezier! Ik ben heel benieuwd hoe je het daar gaat hebben en zie je blogs met veel plezier tegemoet!

  View Comment
 18. Samantha 3 januari 2014 at 18:45

  heel veel plezier en ik kijk uit naar de foto’s!

  View Comment
 19. Linsey 5 januari 2014 at 13:51

  Ik ben net terug uit Thailand en Koh Sok National Park is echt fantastisch! Zeker als je verblijft op zo’n hutje op het water in the middle of nowhere. De jungle trekking en tocht door de grotten waren echt een belevenis.
  Have fun!

  View Comment

Comments are closed.