Als je dit leest ben ik op Schiphol afscheid aan het nemen met die enorme rugzak op m’n rug. Maar wanneer ik dit schrijf ben ik nog volop bezig met het inpakken van diezelfde rugzak. Mijn hemel, wat is dit moeilijk! Alles ligt nu uitgestald als een marktkraam in de IJhallen op de grond, middenin m’n woonkamer. Volgens mij heb ik alles. Op alle bedrading van de gadgets en de laatste verzorgingsproducten na dan. Maar hoe ik het in die tas ga krijgen? Ik heb geen idee! We gaan het morgen zien en anders moet ik gewoon maar wat minder meenemen. Ik kan me niet voorstellen hoe, want als ik nu naar de ‘stapel’ T-shirts kijk dan denk ik, een maand? Een máánd met dit zielige hoopje? Maar oke.

Het plan
Om 22u vanavond ga ik als het goed is de lucht in met een fijn toestel van Emirates. Ik ga volgestouwd worden met voedsel en drinken, genieten van de films op het entertainmentschermpje voor mijn neus en ook proberen te slapen. Oja, slapen is de prioriteit, want na zo’n 6,5 uur vliegen landen mijn broer en ik in Dubai, waar het dan 7.30u is. Oftewel; kort nachtje! Daar eenmaal aangekomen moeten we onze backpacks zien te lozen en gaan we direct richting mijn geliefde Dubai Mall. Daar heb ik onder andere Victoria’s Secret, The Cheesecake Factory en Soho House als taken te volbrengen. En heel toevallig is mijn tante daar ook tijdens een overstap vanaf de Malediven. Zij vliegt weer terug naar Nederland de volgende dag, dus komt het zomaar zo uit dat ik mijn geshopte spullen aan het einde van de dag aan haar mee kan geven. Lucky bastard of niet?

’s Avonds moeten we op tijd weer terug naar het vliegveld, want om 23.10u vertrekt ons vliegtuig naar Bangkok. Weer een korte nacht van 5 uur en 50 minuten in een vliegtuig, want we komen om 8.00u ’s ochtends aan in Bangkok. Daar hebben we voor de eerste drie dagen een 4 sterren hotel om niet direct kapot aan de reis te hoeven beginnen. In Bangkok zullen we uiteraard de tempels gaan bekijken, een tour doen met Co van Kessel en natuurlijk een bezoek brengen aan backpackersstreet Khao San Road.

Schema
Voor de rest van de reis heb ik een schema gemaakt, regelneef die ik ben. Er zijn twee binnenlandse vluchten geboekt, dus daar zullen we ons aan moeten houden. De andere geplande dagen kunnen we allemaal zelf nog invullen en veranderen!

2 jan Amsterdam -Dubai
3 jan Dubai
4 jan Bangkok
5 jan Bangkok
6 jan Bangkok en ’s avonds vliegen naar Chiang Mai
7 jan Chiang Mai
8 jan Chiang Mai (jungle trekking?)
9 jan Chiang Mai(jungle trekking?)
10 jan Chiang Mai
11 jan Chiang Mai
12 jan Pai
13 jan Pai
14 jan Pai
15 jan Chiang Mai –> Krabi
16 jan – 28jan eilandhoppen
28 jan Koh Sok National Park
29 jan Koh Sok National Park
30 jan Koh Sok National Park
31 jan Koh Sok –> Bangkok
1 feb Bangkok
2 feb Bangkok –> Dubai –> Amsterdam