Mijn bekentenis over een beslissing heeft veel losgemaakt zeg! Ik heb niet alleen reacties van lezeressen (en een enkele lezer) gehad, maar mijn whatsapp stond ook direct roodgloeiend. Laat ik daar dus maar mee beginnen… Ik maak hier de hele dag door beslissingen en dat wordt iedere dag erger, want ik ontspan niet alleen elke dag een beetje meer, maar we zijn nu ook op eilanden dus ik heb veel tijd om na te denken. De beslissing waar ik het over had gaat, heel verrassend, over backpacken. Eenmaal terug in Chiang Mai waar we nog een dag verbleven voor we naar het zuiden zouden vliegen, merkte ik dat ik er over nadacht te blijven. We zouden sowieso nog wel even blijven, maar ik bedoel blijven als in: de vlucht missen en alleen doorreizen. Maar ik wil mijn familie en vrienden graag weer zien en er moet ook gewerkt worden dus toen ik weer helder kon denken besloot ik in 2014 nog alleen drie maanden op reis te gaan. Vrienden zijn natuurlijk altijd vrij om me op te zoeken, maar ik wil alleen weg! Laos, Vietnam, Cambodja, Indonesië en wellicht wel Australië. Ik weet het echt nog niet!

De zee!
Terug naar het nu. Vanaf Chiang Mai vlogen we vorige week woensdag naar Krabi en jawel, ook deze vlucht had vertraging (tot nu toe op álle vluchten). Gelukkig waren we in Krabi al vrij snel weer blij, want in het kustplaatsje Ao Nang raakten onze witte voetjes eindelijk die heerlijke zee aan! Ik ben dol op de zee en het strand en ik voelde zo het laatste beetje spanning wat nog in mijn lichaam zat wegwaaien met die fijne zeewind. We aten een smaakloze (ja het kan ook hier wel eens misgaan) Massaman curry in een strandtent en maakte plannen voor de volgende dag.

Taxi’s zijn hier wat minder (we zitten lekker buiten het zwaar toeristische centrum), maar longtailboten zijn er des te meer! We namen er eentje naar Railay Beach, een strand dat een collega mij tipte. Paradijs! Blauwe zee, wit zand, vrij rustig en gezellige strandtenten. Een absolute tip! En schrik niet wanneer er apen op je scooter zitten als je van het strand komt…

Hoppen maar
De dag er na namen we de ferry naar Koh Lanta. Dat eiland scheen behalve mooi ook nog niet zo toeristisch te zijn en was vrij ver weg (dik twee uur met de ferry) en dan zouden we vanaf daar langzaam terughoppen. De beloftes zijn waar en er is hier heel veel te doen; we zijn er dus nog steeds! We verkennen het eiland per scooter, hebben een vier eilanden tour gedaan en dinsdag zijn we langs de Animal Welfare geweest. Hier vangen ze (gewonde) zwerfhonden en katten op. Je kunt hier een rondleiding krijgen, met d’r kittens knuffelen en wij lieten ook twee honden uit: zusjes die als vier maanden oude puppies uit de jungle gered zijn en totaal verwilderd waren. Echt een super fijne ochtend!

No excuses
Ook heb ik mij aan m’n belofte gehouden; ik ben weer volop aan het sporten. In een week heb ik nu twee keer hardgelopen, een keer krachttraining gedaan en dinsdagavond kreeg ik mijn eerste thaiboksles. Ik kan kickboksen (of nouja, ik weet hoe het moet, noem mezelf geen gevorderde), maar thaiboksen is toch even andere koek! Mijn voeten moest ik rechter neerzetten, maar handen moest ik ergens anders houden en ineens werd er van me verwacht dat ik met mijn ellebogen sloeg: help! Maar het ging heel goed en wanneer je dit leest heb ik mijn tweede les alweer gehad. Heerlijk om weer eens keihard te trainen en kapot naar huis te gaan. In Nederland wil ik het kickboksen echt weer op gaan pakken.

Ik tik dit bericht nog in Koh Lanta, omdat de stroom op Phi Phi (onze volgende bestemming!) alleen ’s avonds en ’s nachts aanwezig is. We zitten nu dus als het goed is op Koh Phi Phi, een bekend party-eiland met enorm mooie stranden (schijnt). We zijn benieuwd!

Met de longtailboot naar Railay Beach voor een stranddagje

20140124-184011.jpg

Gezonde lunch met heerlijke tonijn

20140124-184050.jpg

Hardlopen in Ao Nang

20140124-184243.jpg

En tijd voor een gymsessie in Koh Lanta

20140124-184536.jpg

En we vonden dit paradijselijke strand

20140124-184920.jpg

En dat moest natuurlijk getest worden

20140124-185201.jpg

Breakfast at the beach

20140124-185310.jpg

Knuffelen met de kittens en honden die zijn opgevangen in de Animal Welfare

20140124-185514.jpg

Ook bezochten we de omringende eilanden, dit is Koh Ngai

20140124-185630.jpg

Thaiboksen

20140124-185917.jpg

Het eiland verkennen met scooters

20140124-185941.jpg

20140124-190210.jpg

Ik drink hier iedere dag het sap van een verse jonge kokosnoot, super gezond en het schijnt beter te hydrateren dan water

20140124-190233.jpg

20140124-190442.jpg

No wall

20140124-190507.jpg