Dit verslag hadden jullie nog van mij tegoed. De laatste week was wederom weer één groot avontuur. De eerste paar dagen van deze week was ik nog samen met mijn bestie en wel in Uluwatu. De dag voor we naar Uluwatu vertrokken hadden we een meisje uit Amsterdam leren kennen in Canggu dat daar ook tijdelijk alleen vakantie vierde totdat haar vriend haar zou vergezellen. Toen we vroegen of zij ons wilde vergezellen naar Uluwatu vond ze dat gelukkig ook een onwijs leuk plan. En zo lagen we zondag met z’n drieën op een rij bij het bekende Fin’s Beach Club.

Single Fin
’s Avonds sloten we de dag af met de zonsondergang (en bijbehorende drankjes) bij Single Fin, niet te verwarren met Fin’s Beach Club. Eindelijk ging oma (ik) een keertje mee op stap! Maandag lieten we haar weer achter en vertrokken wij voor de laatste twee dagen van mijn vriendin naar Ubud, waar we ons volgegeten hebben bij Kafe en Watercress en de laatste opdrachten van de healer (voor haar) hebben voltooid. Hoe Eat Pray & Love?

Alleen op Bali
En ja, toen was ik ineens alleen. Net als bij het wegbrengen van mijn vriend, moest ik ook bij het uitzwaaien van mijn vriendin huilen. Ik kan prima alleen zijn, maar wanneer je 24/7 met mensen bent van wie je houdt, is het gewoon raar om afscheid te nemen. Direct nam ik een taxi naar Canggu, waar ik van mijn laatste week wilde genieten. Eenmaal in mijn hotel kon ik even mijn draai niet vinden. Het was ineens zo stil. Gelukkig postte ik dit op Instagram en kreeg ik direct zoveel reacties, sms’jes en emails dat ik me helemaal niet meer alleen voelde. Lange leve social media! De volgende dag ging het direct beter. Ik had mijn eerste Mindfulness cursus bij Nadja van Mindfulness Bali, lag wat bij het zwembad en ging ’s avonds een hapje eten met het meisje uit Amsterdam. De volgende dag had ik ongeveer hetzelfde schema, maar werd onze rust snel verstoord door het bericht dat het vliegveld van Bali gesloten werd door de aanwezigheid van as in de lucht, veroorzaakt door de vulkaan op Lombok. Omy! We wisten namelijk dat dit wel weken kon duren. Haar vriend zou de volgende dag aankomen en ik moest binnen vier dagen echt van het eiland, wilde ik mijn vlucht van Bangkok naar Amsterdam halen.

Aswolk
Direct gingen we over tot actie. Zij belde het hotel dat ze als verrassing voor haar vriend gereserveerd had met de vraag of ze dit een aantal dagen kon verzetten en ik ruimde mijn hotelkamer een beetje op, zodat we die samen konden delen. Scheelt in de kosten en was ook een stuk gezelliger! Iedere dag hebben we heerlijk in de zon gelezen, heel veel gegeten en vooraal erg vaak op onze telefoons gekeken naar de ontwikkelen omtrent het vliegverkeer. Toen het vliegveld eenmaal weer open was waren we alleen nog niet opgelucht; Emirates weigerde nog steeds te vliegen en het was alles behalve zeker dat mijn vlucht zondag wel door kon gaan. Gelukkig kan ik nu achteraf zeggen dat het voor ons allebei goed heeft uitgepakt! Zij is nu met haar vriend en ik zit terwijl ik dit tik in het vliegtuig richting Amsterdam.

Back in Bangkok
Vergeet ik bijna de laatste twee dagen. Eigenlijk ben ik maar één volle dag in Bangkok geweest. Uiteraard heb ik weer heerlijk mijn nagels laten doen, genoten van Thaise curry en lekker over Koh San Road gestruind. Wat was dit een enorm fijne vakantie! Binnenkort zullen er nog een paar artikelen met Bali-tips online komen en dan is het echt even over met mijn Bali gezwets, promised!