Bali voorpret, schema & playlist

Nog 16 dagen en dan lig ik drie weken met m’n kont op Bali. Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik samen met mijn broertje voor een maand naar Thailand afreisde om daar zoveel mogelijk van het land te zien. Deze keer ga ik samen met de mister. Niet alleen omdat we erg graag een keer naar Bali wilde, maar ook omdat een goede vriend van de mister (en oud sportschoolmate van mij) daar gaat trouwen met zijn Australische vriendin. Voor de bruiloft heb ik niet zoveel voorbereiding nodig, in de dresscode stond ‘bare feet’, dus een jurkje en een nagellakje is voldoende. Maar voor de rest van de reis hebben we uiteraard wel een goede planning.

Overenthousiast
Sinds Thailand ben ik beter geworden in het ‘loslaten’. Ik had daar immers alleen het hotel in Bangkok en twee binnenlandse vluchten geboekt. Verder hebben we alles last minute besloten en geboekt. Wat ik wel altijd doe is een schema maken van de plekken die ik wil zien en die zo logisch mogelijk onder elkaar zetten. Nou was de mister zo enthousiast over sommige plekken en hotels en wilde hij me ook graag een chic nachtje cadeau doen dus we hebben alsnog de eerste 10 dagen geboekt. Oeps!

Dit wordt het schema ongeveer:
Kuta (bruiloft) 3 dagen – Nusa Lembongan 3 dagen – Gili Air 3 dagen – Gili Trawagan 2 dagen – Lombok 4 dagen – Ubud 4 dagen – Canggu 3 dagen

Playlist
En natuurlijk heb ik ook weer een fijne vakantieplaylist gemaakt. Die vind je hier!

Hebben jullie nog leuke overnachttips voor op Lombok, in Ubud en Canggu? Of restaurantjes, must-do’s en mooie strandjes? Ik zal uiteraard updates op Instagram plaatsen en braaf verslagjes tikken bij terugkomst.

12 Comments

 1. Lautje 17 september 2015 at 13:08

  Liefste Essie,

  Weet niet of je dit al gelezen had? http://www.bylauri.com/bali-vakantie-tips/
  En anders heb ik nog wel meer tips, zal ze je dinsdag geven 🙂

  xxx

  View Comment
 2. Kelly 17 september 2015 at 13:26

  Hotel Tegel Sari in Ubud is super! Heel erg mooi en in de sferen van authentiek Bali. Je kijkt uit over de rijstvelden, lekker wakker worden! De mensen zijn super lief en staan ieder moment van de dag klaar. Het ligt op 5 – 10 minuten lopen van het drukke centrum.

  View Comment
 3. Meike 17 september 2015 at 13:30

  Wauw, super…wij hopen volgend jaar weer te gaan! Op Gili Trawangan en Nusa Lembongan is http://www.lepirate-beachclub.com/ een goede plek om te verblijven.
  In Ubud zijn de https://hanginggardensubud.com/ super, maar wel wat prijziger.

  Ook een super leuke tip is om een kookworkshop te volgen: Paon Cooking Class in Ubud. Je wordt opgehaald bij je hotel, krijgt een rondleiding met uitleg over de Pasar en bij de privé rijstvelden en vervolgens rijden de busjes(mixed gezelschap van toeristen) naar het huis van de gastvrouw waar de kookworkshop plaats vindt. Super leuk, heerlijk eten, goede uitleg en zulke geweldige personen.

  Heel veel plezier en ik zie je foto’s graag op Insta en in je blog…kan ook nog goede tips gebruiken voor volgend jaar ;-).

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 17 september 2015 at 13:44

   Wat lief van je, zo uitgebreid! Ik ga je tips opschrijven en hopelijk kan ik je wat tips teruggeven binnen een paar weken.

   View Comment
 4. Liselot 17 september 2015 at 20:59

  oooeeh wat leuk! Ik wil ook heel graag nog een keer naar Bali, maar ga denk ik pas in 2017 (mweh, dat klinkt nog ver weg!)
  Ik ben heel benieuwd of hè met dit schema overal genoeg tijd hebt gehad om te kunnen doen wat je wil. Ik weet niet goed hoe lang ik zal gaan namelijk…

  View Comment
 5. Valerie 17 september 2015 at 23:02

  Ohh wat heerlijk. Een vriendin van mij is nu op Bali en wauw on another level mooi is het daar! Ik zie Bali ook steeds vaker op instagram voorbij komen bij verschillende mensen. Lange vlucht, maar ik ben om, ik wil oooook. Veel plezier alvast 😉

  View Comment
 6. Manwai 19 september 2015 at 13:06

  wow is het alweer 2 jaar geleden… tijd gaat veelste snel!

  View Comment
 7. shirley 24 september 2015 at 21:27

  gili trawagan >vila julius aan de rustige kant van het eiland.
  restaurants bali: three monkeys+the bistrot

  View Comment
 8. Loes 6 oktober 2015 at 07:05

  Als je tijd hebt zou ik ook oost Bali bezoek (omgeving seraya en Tirtagangga). Het is daar veel minder toeristisch en je ziet daar het echte Bali 🙂

  View Comment

Comments are closed.