Na een superfijne vlucht met Garuda Airways (goed eten!) zijn we dan eindelijk op Bali. Omdat ik er nu 5 weken verblijf, zal ik iedere week een verslag bijhouden en later nog wat artikelen maken met tips, ik heb zelf ook alle blogs met tips verslonden. We begonnen onze reis in Kuta, omdat we daar een bruiloft hadden van vrienden die elkaar op Bali ontmoet hebben. De bruiloft werd door het hotel supermooi aangekleed en het eten wat het lekkerst tot wat we hier tot nu toe op hebben. Verder was Kuta onze smaak niet; het was er super druk en vooral heel toeristisch. Woensdagochtend vertrokken we dan ook met een select gezelschap van de bruiloft met de boot naar Nusa Lembongan. Eerste tip! Nusa Lembongan is namelijk maar een half uurtje varen en je komt er op een heerlijk, paradijselijk eilandje. De zee is felblauw en de stranden heel erg mooi. Het binnenland is echter heel dor, dus hier ga je echt heen voor strand en uitzicht. We hebben de Devil’s Eye bekeken, een cliff waar de hoge golven superhard tegen slaan, heel spectaculair. En natuurlijk hebben we het hele eiland gezien met de scooter, inclusief het naastgelegen eilandje Nusa C, waar je komt door een gammele hangbrug over te lopen of scooteren.

Gili Air
Op vrijdag pakten mijn lief en ik de boot naar Gili Air, om aan onze vakantie met z’n tweeën te beginnen. In Nederland had hij al een superschattig Bed & Breakfast uitgekozen (Ananda B&B) en we liepen er binnen 15min vanaf de haven heen. Langer moet een wandeling met je backpack ook niet duren als je het mij vraagt. Het B&B is in ieder geval de beste keuze ooit, heel fijne kamers met een mooi aangelegde tuin, maar vooral: het lekkerste ontbijt tot nu toe. De gastvrouw maakt iedere dag scrambled eggs of pannenkoeken voor je en je krijgt er vers fruit met yoghurt bij. Echt top! Gisteren heb ik mijn eerste yogales hier gehad bij H2O yoga. De les duurde 1,5 uur, maar was heerlijk relaxed. Goed begin van de dag.

Gili tour
Vandaag staat in het teken van snorkelen, we gaan naar een punt varen waar je zeeschildpadden kunt spotten en ons is gegarandeerd dat we ze zien dus we kijken er heel erg naar uit. Morgenochtend varen we al vroeg naar het iets drukkere Gili Trawagan waar we voor twee nachtjes in een superluxe hotel blijven. Leuk voor de afwisseling!

(Note: door het mega langzame internet hier blijft het even bij deze wazige foto’s, ik zal ze later wel vervangen)