De officiële vakantie is bij dezen: beeïndigd. Afgelopen week was de laatste week van onze geplande 3 weken vakantie. We begonnen de week nog in Ubud, waar vanuit we op zondag de hele dag op de scooter hebben gezeten. We reden via de Jatiluwih rijstvelden (echt een mooie tocht) verder naar het noorden, naar de bergen. Ik heb m’n lief helemaal fijngeknepen, want dat scooterrijden wordt hier in het verkeer nooit een hobby van me, maar ik vond het het helemaal waard; het was één van onze leukste dagen van deze vakantie.

Surfsfeer
Eenmaal terug in Ubud konden we onze spullen alweer pakken, want dit keer zouden we helemaal naar het zuiden zakken om Uluwatu een bezoekje te brengen. En dat viel niet tegen! Wat een enorm leuke surfsfeer hangt daar. We hebben in twee dagen wel vier strandjes bezocht, wederom met de scooter en lekker genoten van het mooie uitzicht dat je overal hebt. Als verrassing hadden twee vrienden van ons nog even hetzelfde hotel geboekt als wij, onwijs gezellig!

Canggu
De laatste dagen van de vakantie brachten we door in Canggu, een plek waar ik zoveel over gelezen en gehoord had en toch was het anders dan ik dacht; in positieve zin wel. Het is er rustig op straat, maar het is wel hip en duidelijk ontdekt door hippe toeristen. Het is lekker overzichtelijk en je wordt om je oren geslagen met hippe, healthy eettentjes; een plek naar m’n hart. Ik heb natuurlijk al besloten dat ik de dagen dat ik hier alleen zal zijn in die plek blijf. Ook hier hangt trouwens een lekker surfsfeertje en op het strand vind je meer surfers dan zonaanbidders. We konden er dus niet meer onderuit: tijd voor onze eerste surfles. Wat was het zwaar. Maar wel ontzettend leuk en het is me zowaar gelukt te staan!

Jetsetdagje
Gister heb ik (met een paar traantjes) de mister naar het vliegveld gebracht. Voor hem is de tijd hier voorbij, maar ik reed daarna door naar m’n nieuwe hotel in Seminyak, waar ik mijn vriendin meteen zag! We zullen tien dagen samen zijn en voor vandaag hebben we direct maar een jetsetdagje ingepland; we gaan liggen bakken bij Potato Head Beach Club.