Change of plans: 5 weken Bali

Vorige week vertelde ik jullie in mijn artikel over dat ik zelf nu even een klap te verwerken heb. Zoals jullie weten ben ik sinds half februari fulltime werkzaam op kantoor en heb ik mijn freelance leventje vaarwel gezegd. Met veel pijn en moeite hield ik mijn blog daarnaast bij en dat ging prima zo. Zo prima dat ik in juli een nieuw jaarcontract kreeg dat in september in zou gaan. En je voelt hem al aankomen: door een reorganisatie ben ik mijn baan kwijtgeraakt, een week nadat mijn nieuwe contract startte en een week voordat ik 3 weken met mijn vriend naar Bali vertrek.

En dat is verschrikkelijk kan ik je vertellen. Je hele zekerheid valt weg en daarnaast was mijn nieuwe baan echt te gek. Het was druk, het was pittig, maar heel leerzaam en ik had het heel erg naar mijn zin. Het is super zuur om ergens weg te moeten terwijl jij of je werkgever eigenlijk niet van elkaar af willen. Maar het is what it is, en dus heb ik het geaccepteerd. Het is niet het einde van de wereld. Ik ben alleen wel ineens werkeloos. En dan?

Vanmiddag stap ik in het vliegtuig naar Bali voor die welverdiende vakantie. En daarna dacht ik? Dan vlieg ik terug, gaat mijn vriend naar z’n werk. Is het winter in Nederland. Gelukkig heb ik Workthates en alle extra tijd wil ik absoluut in mijn blog steken. Maar ik zal ook moeten uitzoeken wat ik wil. Wil ik weer freelancen? Ik ga ook zeker online op vacaturejacht, want ik heb de smaak van fulltime werken te pakken. Maar wat ik hier met mijn wifi-netwerk en laptop kan, dát kan ook op Bali. Dus ik volg het voorbeeld van Daisy van ILoveHealth en Claartje van Foodness: ik ga werken (en ik dan ook online solliciteren) aan de andere kant van de wereld. In plaats van 3 weken blijf ik 5,5 week. In week 4 komt mijn vriendin Raquel me een week joinen en daarna ben ik nog even all by myself, waarna ik via Bangkok (pak ik 2 dagen mee) terugvlieg naar Amsterdam.

Dus verwacht nog veel meer stukjes op Workthates en natuurlijk deel ik ook al mijn ervaringen. Nog nooit ben ik zo dankbaar geweest voor het (alweer bijna) 3 jaar runnen van mijn blog. En dank jullie wel voor jullie trouwe bezoek en de al-tijd lieve reacties onder ieder artikel dat ik uitkraam.

16 Comments

 1. Carlotte 3 oktober 2015 at 12:03

  Ik vind het echt heel naar voor je, maar ik weet zeker dat je snel een nieuwe baan vindt en hopelijk ook eentje die je net zo goed of misschien zelfs wel beter bevalt! Verstandige keuze om dit in Bali te doen, in een andere omgeving zie je alles toch weer uit een ander (hopelijk positiever) perspectief. Geniet van de aankomende weken en probeer je niet teveel zorgen te maken (makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch); het komt allemaal goed!!

  View Comment
 2. Jenny 3 oktober 2015 at 12:44
 3. Naomi 3 oktober 2015 at 12:47

  Ik vind het jammer voor je dat je het zo naar je zin had op het werk en dat je nu helaas ontslag hebt gekregen. Wel vind ik het heel mooi om te lezen hoe jij hiermee omgaat. Geniet van die extra tijd in Bali (enige jaloezie is hier aanwezig) en uiteindelijk komt alles goed, wellicht heeft het zo moeten zijn, hoe crue dat ook klinkt.

  View Comment
 4. Sennett 3 oktober 2015 at 13:04

  Wat een klap! Maar aan de andere kant brengt het veel positieve mogelijkheden met zich mee.. Ik wens je veel plezier aan de andere kant van de wereld 😉 Geniet en deel vooral als mogelijk met ons 😉 ik kijk naar je artikelen. Volg je tot zover met alle plezier

  View Comment
 5. Marieke 3 oktober 2015 at 14:12

  Pop, heerlijk dat je nog wat langer in Bali gaat vertoeven. Onzekerheid is niet altijd fijn maar er worden ook vaak weer nieuwe deuren geopend.
  Komt helemaal goed met jou.
  Dikke kus en geniet!

  View Comment
 6. Isa 3 oktober 2015 at 16:44

  Wat vervelend dat je je baan bent kwijtgeraakt! Wel heel tof dat je zo lang naar Bali gaat, heel veel plezier 🙂 Liefs, Isa

  View Comment
 7. Maaike 3 oktober 2015 at 20:32

  Heel erg vervelend dat je weg moet bij je werk. Hopelijk vind je snel weer wat nieuws wat bij je past en; veel plezier in Bali!

  View Comment
 8. Chantal - Reisdoc.nl 4 oktober 2015 at 11:52

  Wat ontzettend naar dat je je baan bent kwijtgeraakt! Hoop ook dat je snel iets nieuws vindt. En ik geef je groot gelijk om nog even iets langer op Bali te blijven; nu kan het!

  View Comment
 9. Ise 4 oktober 2015 at 13:23

  Wat een verschrikkelijk nieuws om te horen, maar goed dat je er het beste van maakt! Geniet van je reis!

  View Comment
 10. Merel 4 oktober 2015 at 14:15

  Kak, wat BALEN zeg. Groot gelijk dat je even 2,5 week aan je vakantie plakt. Al is mijn ervaring dat er toch weinig van werken komt als je in zo’n mooie omgeving zit, zeker als je vriendin ook nog eens langskomt ;). Hoop dat je toch wat kunt doen en zo niet, who cares, maak het beste van de tijd die je nu ineens hebt! Veel plezier!

  View Comment
 11. Liselot 4 oktober 2015 at 18:33

  wauw, echt respect dat je het zo positief bekijkt! Dat vind ik heel knap van je. Dat je bovendien vanuit Bali gaat werken vind ik ook echt awesome! Ik wens je heel veel succes en wil nog één ding meegeven: maak je niet te druk om werk. Uiteindelijk komt alles goed.

  View Comment
 12. Marvin 5 oktober 2015 at 18:26

  Klote dat je je baan kwijt bent. Gelukkig heb je je blog nog en kom je niet helemaal in een gat terecht 😉 Geniet van je vakantie en ik hoop dat je daar goed kunt bedenken wat je verder wilt gaan doen!

  View Comment
 13. Claudia Crobatia 6 oktober 2015 at 11:31

  Alles gebeurt om een reden 🙂 Geniet in Bali en laat je heerlijk inspireren daar! X

  View Comment
 14. Anna 13 oktober 2015 at 17:36

  He bah, dat is even een klap in je gezicht! Ik kan me voorstellen dat het wel heel fijn is dat je terug kunt vallen op je blog. Kun je daar in ieder geval al je hersenspinsels en creativiteit kwijt totdat je een nieuw masterplan hebt uitgedokterd. Ik weet zeker dat er heel snel leuke spannende dingen op jouw pad gaan komen. Je bent zo’n leuke getalenteerde chick! En wat nu een tegenslag lijkt, kan zich over een tijdje ontpoppen als de beste opportunity in je leven. Vaak gaat het zo met dat soort dingen. Ik heb het zelf ook meegemaakt 🙂 En tijdens je baan heb je waarschijnlijk hartstikke veel dingen geleerd die je nu weer kunt toepassen. Op naar een nieuw en spannend avontuur! Maar nu eerst KEIHARD genieten van Bali (Ik was net al even kwijlend aan het genieten van je foto’s) Liefs X

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 15 oktober 2015 at 05:31

   Wat een superlieve reacties, doet me zo goed. En zoals ik al zei ben ik nu extra extra dankbaar voor alle lieve lezers en m’n blog waar ik kan doen en laten wat ik wil. Op naar een nieuw hoofdstuk! Liefs

   View Comment
 15. Stefanie 22 oktober 2015 at 18:12

  Balen zeg, zeker als je het naar je zin hebt bij je baan.
  Gelukkig dat je nu iets leuks hebt om te doen en ik zou zeggen geniet ervan! Een kans om er voor ruim een maand op uit te gaan krijg je niet zo snel 😉

  Ik hoop dat je snel weer wat vind, het is toch wel erg fijn om zekerheid te hebben

  View Comment

Comments are closed.