Vorige week vertelde ik jullie in mijn artikel over dat ik zelf nu even een klap te verwerken heb. Zoals jullie weten ben ik sinds half februari fulltime werkzaam op kantoor en heb ik mijn freelance leventje vaarwel gezegd. Met veel pijn en moeite hield ik mijn blog daarnaast bij en dat ging prima zo. Zo prima dat ik in juli een nieuw jaarcontract kreeg dat in september in zou gaan. En je voelt hem al aankomen: door een reorganisatie ben ik mijn baan kwijtgeraakt, een week nadat mijn nieuwe contract startte en een week voordat ik 3 weken met mijn vriend naar Bali vertrek.

En dat is verschrikkelijk kan ik je vertellen. Je hele zekerheid valt weg en daarnaast was mijn nieuwe baan echt te gek. Het was druk, het was pittig, maar heel leerzaam en ik had het heel erg naar mijn zin. Het is super zuur om ergens weg te moeten terwijl jij of je werkgever eigenlijk niet van elkaar af willen. Maar het is what it is, en dus heb ik het geaccepteerd. Het is niet het einde van de wereld. Ik ben alleen wel ineens werkeloos. En dan?

Vanmiddag stap ik in het vliegtuig naar Bali voor die welverdiende vakantie. En daarna dacht ik? Dan vlieg ik terug, gaat mijn vriend naar z’n werk. Is het winter in Nederland. Gelukkig heb ik Workthates en alle extra tijd wil ik absoluut in mijn blog steken. Maar ik zal ook moeten uitzoeken wat ik wil. Wil ik weer freelancen? Ik ga ook zeker online op vacaturejacht, want ik heb de smaak van fulltime werken te pakken. Maar wat ik hier met mijn wifi-netwerk en laptop kan, dát kan ook op Bali. Dus ik volg het voorbeeld van Daisy van ILoveHealth en Claartje van Foodness: ik ga werken (en ik dan ook online solliciteren) aan de andere kant van de wereld. In plaats van 3 weken blijf ik 5,5 week. In week 4 komt mijn vriendin Raquel me een week joinen en daarna ben ik nog even all by myself, waarna ik via Bangkok (pak ik 2 dagen mee) terugvlieg naar Amsterdam.

Dus verwacht nog veel meer stukjes op Workthates en natuurlijk deel ik ook al mijn ervaringen. Nog nooit ben ik zo dankbaar geweest voor het (alweer bijna) 3 jaar runnen van mijn blog. En dank jullie wel voor jullie trouwe bezoek en de al-tijd lieve reacties onder ieder artikel dat ik uitkraam.