Ik durf mezelf wel een master in verhuizen te geven. Als kind verhuisde ik al zeer regelmatig en toen ik eenmaal op mezelf ging wonen bleek ik dat virus over te hebben genomen van mijn ouders. In zeven jaar heb ik zes huizen gehad, hier komen de tips!

  1. Ik bewoon tot nu toe alleen huurhuizen. Hier mag je vaak wel in schilderen (moet vaak ook wel), maar je moet het ook weer wit opleveren als je weg gaat. Zo weet ik dat vorige bewoners van één van mijn laatste huizen een donkergroene muur voor mij wit moesten maken. Ultieme tip dus: houd het wit, dat scheelt je weer werk als je je huur opzegt.
  2. Een heel nieuwe keuken zet je niet zomaar in je nieuwe huis, maar vaak zijn de keukens in huurhuizen niet al te mooi. Je kunt voor weinig geld je keuken pimpen. Geef dit wel even bij je huisbaas aan, maar als je het goed laat doen zijn ze er vaak juist blij mee. Nodig? Handige klusjesman, een los aanrecht van bijvoorbeeld Ikea, een kraan, handgreepjes en als je wil nog een nieuwe spoelbak.
  3. Verhuizers
    Mag ik een halleluja voor verhuizers? Dat is niet alleen fijn voor je familie en vrienden, maar ook voor je eigen stressniveau. De studentenverhuisservice kost je echt maar een beetje en je kunt er ook voor kiezen alleen je grote spullen te laten verhuizen, dan doe je de rest gewoon zelf! Als ik en mijn Ford Ka dat kunnen, lukt het jou ook!
  4. Zorg dat je alles in dozen verpakt bij het verhuizen en dat je zo min mogelijk losse spullen of tassen hebt. Je kunt heel makkelijk dozen kopen die al eens gebruikt zijn via bijvoorbeeld Marktplaats.
  5. Maak van tevoren een moodboard op Pinterest. Dan kun je je hier aan houden als je staat te twijfelen in een woonzaak.
  6. Struin markten, marktplaats, vintage winkels en de IJhallen af op zoek naar unieke dingen. Ikea is super fijn voor een grote kledingkast, maar je huis echt karakter geven doe je met eigen vondsten!
  7. Ben je bang voor kleur (guilty!), ga dan voor groen. Groene kussens ogen bijvoorbeeld rustig omdat je planten dezelfde kleur hebben. Kies trouwens ook alleen kleuren voor items die je makkelijk kunt vervangen als je het zat bent.