wet van aantrekkingskracht

Na mijn laatste post op Instagram over het handelen uit liefde en vertrouwen en de wet van aantrekkingskracht, kreeg ik heel veel privéberichtjes. De meest gestelde vraag: wat bedoel ik daar precies mee en waarom staan die twee dingen in relatie tot elkaar?

Laat ik voorop stellen dat ik geen coach ben, op geen enkel gebied. Ik kan slechts uitleggen hoe ik bovenstaande dingen voor mij laat werken en waarom ik er in geloof. Vind je het onzin? Geen probleem! Dan zal het ook absoluut niet voor je werken en dat is oké.

Gedachten zijn ook energie
Ik roep altijd: ‘Gedachten zijn ook energie’. Hier hoef je niet spiritueel voor te zijn, dat is een feit. Alles op de wereld bestaat uit energie; van een blaadje aan een boom tot jouw lichaam. Ook je gedachten bestaan uit energie. Wanneer je veel negatieve gedachten hebt of je gefocust bent op angsten, zend je dit uit naar het universum (ook energie). Ik geloof erin dat je de energie die om je heen hangt, terug gespiegeld krijgt. Zend je positieve gedachten of affirmaties ‘het universum’ in, dan ga je er in geloven en dan ga je het voor je laten werken. Hiermee bedoel ik niet dat je stil op je bed moet gaan liggen terwijl je heel sterk wenst dat morgen de ware bij je aanbelt of dat er een miljoen op je bankrekening staat over een maand. Ik bedoel ermee, dat je je gedachten voor je kunt laten werken en dat je keuzes zult gaan maken die bij die gedachten of affirmaties (of doelen) horen. Je gaat het naar je toe trekken.

Vertrouwen hebben
Als jij jezelf dagelijks vertelt dat je niet knap/slim/rijk/gezellig genoeg bent, ga je daarin geloven en ga je daar ook naar handelen. Terwijl als je jezelf het tegenovergestelde vertelt, je daar net zo goed naar gaat handelen en je een veel fijnere vibe om je heen krijgt. Hierin komt het stukje vertrouwen hebben terug.
Kijk eens terug naar je leven en naar momenten waarop dingen je niet gegund leken. Alles zat je tegen, hoe hard je er ook op gehoopt had. Is het goedgekomen? Waarschijnlijk wel. Als je je er aan overgeeft, merk je dat het universum een beter plan had. Achteraf kun je dat zien. Je kreeg die ene baan niet die je zo graag wilde, maar daardoor kwam je bij die andere baan terecht waar je veel meer op je plek zat. Of doordat je vriend het uitmaakte, vloog je in je eentje naar Curacao en kwam je de ware tegen naast je in het vliegtuig (true story in mijn omgeving!). Heb vertrouwen. In jezelf, maar ook in het pad waar je naartoe geleid wordt als je je mee laat voeren en je daarvoor openstaat (en dus niet verzet).

Hoe dan?
De laatste jaren pas ik dit toe in mijn leven en het werkt écht. Hoe je dat kunt doen? Door te mediteren kun je je hoofd (en daarmee je ego) even rustig krijgen en jezelf van een afstandje bekijken. Ook kun je affirmaties opzeggen of opschrijven, ik doe dat bijvoorbeeld onder de douche. Vision boards werken ook enorm goed, ik maakte er de laatste drie jaar in januari eentje voor dat jaar en tot nu toe is alles uitgekomen, of beter/meer dan dat.

Ik kan hier nog uren over doorpraten, als ik aan de analytics zie dat jullie dit interessant vinden, zal ik er nog eens wat over schrijven. Heb je vragen, stel ze gerust! Ik neem binnenkort een video op met mindfulness coach Nadja van Osch, zij heeft mij hierover heel veel geleerd tijdens een cursus op Bali.