De allereerste keer Antwerpen vond ik één grote teleurstelling. Ik had van zoveel mensen gehoord over de stad en hoe geweldig het zou zijn. Mijn moeder en ik liepen over de Meir en kregen alleen maar een heel groot Kalverstraat gevoel. Waar waren alle leuke boetiekjes? Gelukkig is het met mijn liefde voor deze diamantstad helemaal goedgekomen en ga ik er nu meerdere keren per jaar heen. Inmiddels heb ik een favorietenlijstje met winkeltjes en hotspots die je niet mag missen!

Als allereerste tip: parkeer je auto gratis op de Gedempte Zuiderdokken. Dit ligt helemaal aan het einde van de Kloosterstraat, maar die straat mag je zeker niet in je rondje Antwerpen missen!

Wasbar
Auto geparkeerd? Dan is het vast tijd voor een kopje koffie of lunch. Dat doe je meteen bij de Wasbar, een superhippe wasserette waar je heerlijke broodjes en sapjes hebt. Op zaterdag en zondag kun je hier als je wil eerst brunchen, word je vent ook blij van.

Your
Daarna loop je door de Kloosterstraat richting de stad. In heel de Kloosterstraat zitten geweldige (vintage) interieurzaken, dus hier vermaak je je wel even. Op een gegeven moment heb je aan je linkerhand de winkel Your en hier móét je echt heen. Ze hebben hier de hipste merken voor zowel dames als heren én je scoort hier mooie boeken, schoenen, exclusieve geurtjes en gadgets. Verderop in de Kloosterstraat heeft deze winkel een brillenzaak met het betaalbare merk Komono.

The Recollection 
Ik geloof dat heel ons interieur op deze winkel geïnspireerd is: alles wit met planten, bruin en zwart. Ze hebben hier niet alleen interieurartikelen, maar ook notebooks, (lichaams)verzorging en plantjes.

Augustijnenstraat
Na nog een stukje Kloosterstraat, sla je rechtsaf om via de Muntstraat naar de Augustijnenstraat te lopen. Je komt nu langs een te gekke boekenwinkel op rechts, een tierelantijntjeswinkel met te leuke dingen op links en een supermooie winkel vol kussens en poefen (ook op rechts).

Clouds of Fashion
Na de Augustijnenstraat kwam je in de Nationalestraat uit. Die moet je even naar rechts doorlopen voor héél veel leuke shops, maar loop in ieder geval even naar Clouds of Fashion; een te zoete winkel vol met betaalbare dingen die je moet moet moet hebben.

MOOSE in the City
Klaar met de Nationalestraat? Weer terug naar de Ijzerenwaag en de Kammenstraat dan. Op de Ijzerenwaag zit MOOSE in the City (naast Hay, moet je ook heen) en daar verkopen ze alleen maar dingen met een Scandinavische touch. Mannenproof trouwens, want er is ook herenkleding én interieur.

Rondje COS &Other Stories
Tijd voor de Korte Gasthuisstraat voor deze twee zusjes van H&M. Allebei heel fijne filialen, máár in Antwerpen heb je nog een andere COS, meer richting de Meir, die ik vaak een iets leukere en draagbaardere collectie vind hebben. Maar smaken verschillen.

Coffeelabs
Mocht je dan nog toe zijn aan wat Zara, Forever21, H&M actie, dan moet je toch echt richting Meir. Het nadeel aan de Meir vond ik vaak dat er nergens een fijn koffietentje te bekennen was, maar ook daar heb ik een oplossing voor gevonden: Coffeelabs in een zijstraatje van de Meir. Hier kun je ook lunchen of een taartje eten én ze hebben een rooftop tuin.

Poule & Poulette
’s Avonds gaan wij graag eten bij Poule & Poulette. Voor de Amsterdammers: dit is de Van ’t Spit van Antwerpen. Dit zaakje zit op het Sint Jansvliet, een pleintje waar je weer langsloopt op weg naar de auto!