Foodness: 2 ingrediënten kokoskoekjes

Ingewikkelde recepten waarvoor je zes uur in de keuken moet staan zijn leuk als het Kerstmis is en/of je verder toch niets te doen hebt, maar in het dagelijks leven ligt dat natuurlijk anders. Daarom waren ze bij Foodness door het dolle toen ze op Buzzfeed iets lazen over kokoskoekjes waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt: gecondenseerde melk en geraspte kokos. Ook na het eigenwijs toevoegen van nootjes, grof zeezout en stukjes chocola bleef deze kale versie toch favoriet.

Nodig
200 gr gecondenseerde melk (je vindt in de supermarkt een wit blikje, vaak bij het zoete broodbeleg)
85 gr kokosschaafsel

Mocht je je afvragen of gecondenseerde melk bijzonder gezond is, dan moet ik je teleurstellen. Het is in principe geconcentreerde melk met suiker. Maar goed, het is dus wel echt ontzéttend lekker. En dat mag heus wel, voor een keertje. Met dit recept maak je 12-14 koekjes.

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Roer de gecondenseerde melk en de kokos door elkaar. Als je het idee hebt dat het mengsel nog te vloeibaar is kun je extra kokos toevoegen.
2. Schep het beslag met een theelepel op een met bakpapier beklede bakplaat. De blupjes mogen iets uitlopen (let op: leg ze dus niet te dicht naast elkaar), maar niet zo vloeibaar zijn dat ze alle kanten op lekken. Als ze te vloeibaar zijn moet je meer kokos aan het beslag toevoegen.
3. Herhaal 10-12 keer. Probeer te zorgen dat de koekjes ongeveer even groot zijn, zodat ze tegelijk gaar zijn.
4. Strooi nog wat extra kokos over de koekjes.
5. Bak de koekjes 17-20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

De koekjes zijn klaar als ze licht beginnen te verkleuren. Laat even afkoelen (als dat lukt). Je kunt ze ongeveer een week bewaren in een koektrommel.

Dit recept komt van Foodness.nl; mijn favoriete online kookboek met heel veel gezonde gluten-, suiker- of lactosevrije producten. De recepten zijn over het algemeen heel makkelijk (en als ik het zeg!) en vooral heel lekker.