Kijken jullie op een menukaart ook altijd direct naar de ingrediënten van een gerecht in plaats van naar de naam van het gerecht zelf? Ik scan altijd als een dolle de kaart op zoek naar mijn favo’s zodat ik direct een selectie kan maken. Wat die favo’s dan zijn? Aubergine, balsamico, geitenkaas, zalm, tonijn, pompoen en kaas. Niet allemaal met elkaar natuurlijk, maar als deze dingen in wat voor vorm dan ook op de kaart staan ben ik een gelukkig mens.

Nu kwam ik van de week dit couscous recept tegen bij Foodness (en zij heeft het weer van gewoonwateenstudentjesavondseet.nl). In het recept zaten (behalve de hazelnoten) alleen maar lievelingsdingen van mij! Ik verving de hazelnoten voor cashewnoten en werd fan!

Nodig:

1/2 courgette
1/2 aubergine
50gr couscous
handje rucola
2 dadels in plakjes gesneden
handje cashewnoten (of hazelnoten als je daar wel van houdt)
50gr geitenkaas
2 el balsamicosiroop

Bereiden:

1.Snij de courgette en aubergine in plakken van 1 tot 2 cm
2.Besprenkel de plakken met olijfolie en grill ze op een grillplaat of tosti-ijzer
3. Giet heet water over de couscous en laat die in 5min wellen. Voor extra smaak laat je couscous wellen in bouillon.
4. Verdeel de rucola in een laagje over het bord. Giet de couscous af indien nodig en verdeel dit over de rucola.
5. Leg er de plakken gegrilde groenten overheen en verdeel vervolgens de gesmolten geitenkaas.
6. Doe hetzelfde met de noten, de gesneden dadels en finish met de balsamicosiroop en wat peper en zout.