Mij kun je echt wakker maken voor risotto. Het liefst met veel kaas, natuurlijk. Onderstaand recept vond ik bij Foodness en maak je echt mega makkelijk. En het is nog vegetarisch ook.

Voor de groene saus hebben ze koolzaadolie gebruikt van Hollands Goud, hierin zitten heel veel gezonde Omega-3 vetzuren. En nog uit Nederland ook…

Nodig (voor 4 pers):
1 litel groentebouillon
100 ml witte wijn
2 fijn gesnipperde sjalotjes
75 gr rucola
300 gr spinazie
30 gr basicilum
1 uitgeperste citroen
300gr risottorijst
4 el mascarpone
2 el koolzaadolie

Bereiding:
1. Verhit een scheut koolzaadolie (of olijfolie) in een pan met een dikke bodem.
2. Fruit de gesnipperde sjalot een minuut of drie in de olie. Voeg de risottorijst toe en roer tot elke rijstkorrel bedekt is met een klein laagje olie. Schenk de wijn in de pan en roer door tot de rijst plakkerig is. Voeg scheut voor scheut de bouillon toe en blijf af en toe roeren. Ga door tot alle bouillon op is.
3. Maak in de tussentijd de groene saus. Blancheer de rucola kort in kokend water. Ik goot kokend water in een kom, deed de rucola in een zeef en hing die zeef ongeveer 30 seconden in de kom met kokend water. Doe de rucola daarna meteen in een blender (of gebruk een staafmixer), samen met de basilicum, het citroensap en de twee eetlepels koolzaadolie. Voeg ook twee eetlepels mascarpone toe. Maal tot je een dikke groene saus hebt. Laat staan.
4. De risotto is gaar als alle bouillon opgenomen en de rijst bijna beetgaar is (na een minuut of 20). Haal op dat moment de pan van het vuur en roer de spinazie door de risotto. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is en roer dan ook de groene saus door risotto, evenals de overgebleven twee eetlepels mascarpone. Verdeel de risotto over vier borden. Schep eventueel nog een beetje mascarpone over de risotto. Eet smakelijk!

Bon appétit!

Dit recept komt van Foodness.nl; mijn favoriete online kookboek met heel veel gezonde gluten-, suiker- of lactosevrije producten. De recepten zijn over het algemeen heel makkelijk (en als ik het zeg!) en vooral heel lekker.