Foodness: hemels bananenbrood

Wacht, voor je verder leest, moet ik even iets recht zetten. Deze rubriek heet namelijk nog gewoon ‘foodness’ omdat ik hierin vaak recepten van Foodness.nl deel. Máár sinds november sta ik zelf ook veel vaker in de keuken en begin ik nu na 5 maanden ook mijn eigen recepten te ontwikkelen. En inmiddels durf ik die ook wel te delen! Ik begin met een megapopulair recept: bananenbrood. Dit recept is een mix van drie recepten die ik heb geprobeerd en een beetje van mezelf.

Nodig:

3 rijpe bananen
2 eieren
50 ml Griekse yoghurt
100 gram havermout
80 gr spelt- of amandelmeel
2 tl bakpoeder
Snuf himalayazout
Snuf koek & speculaaskruiden
Een paar Natural Flavouring drops in je gewenste smaak en anders twee eetlepels honing of agavesiroop.
80 g blauwe bessen
1 el kokosolie
25 gr pecannoten

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Prak de bananen en meng er de kokosolie, Griekse yoghurt en de Natural Flavouring drops door.
  3. Voeg het speltmeel, bakpoeder en de havermout toe en roer alles door elkaar.
  4. Meng er als laatste het zout en de koekkruiden door en je basis is klaar!
  5. Nu kun je eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vindt. Ik voeg er standaard blauwe bessen aan toe en soms wat rozijntjes.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in.
  7. Giet het beslag in de vorm en versier de cake vervolgens nog met de gehakte pecannoten.
  8. 50 minuten over en voila!

Ik vries altijd de cake in plakjes in zodat ik het de hele week mee kan nemen als snack.

 

One Comment

  1. Anne 17 maart 2016 at 10:27

    Ik heb laatst een amandelcake met blauwe bessen gemaakt die lijkt hier heel erg op. ‘K moet deze versie ook maar eens proberen, ziet er super lekker uit!

    View Comment

Comments are closed.