Sinds ik in Thailand ben geweest, ben ik dol op curry. Van scherp tot zoet en alle groenten mogen er van mij in! Claartje van Foodness maakte deze heerlijke variant met pompoen en zoete aardappel; zetmeelrijke groentes die een bite houden als je ze een tijdje laat pruttelen. Zo maak je hem!

Nodig:

2 zoete aardappels (in blokjes)
100gr pompoenstukjes
250ml kokosmelk
3 el currypasta
1 gesnipperde ui
15gr tomatenpuree
75gr wortel in stukjes
1 handje verse koriander
1tl komijnpoeder
150gr linzen uit blik (uitgelekt)

Bereiden:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in en koekenpan en fruit de ui.
  2. Bak het komijnpoeder en de tomatenpuree 1-2 minuten mee met de ui, en voeg dan de currypasta toe. Bak opnieuw 1-2 minuten. (Let op: currypasta bevat vaak gluten, dus kijk goed op de verpakking als je coeliakie hebt!)
  3. Voeg de groenten (zoete aardappel, pompoen, wortel) toe, evenals de (uitgelekte) linzen en de kokosmelk. Laat 20-30 minuten pruttelen.
  4. Serveer de curry met zilvervliesrijst, naanbrood of eet ‘m gewoon lekker zo.

Enjoy!

 

Heb je trouwens al gezien dat de website van Foodness in een nieuw jasje is gestoken?