Foodness: Vega aardappel-pompoen-wortel-linzen curry

Sinds ik in Thailand ben geweest, ben ik dol op curry. Van scherp tot zoet en alle groenten mogen er van mij in! Claartje van Foodness maakte deze heerlijke variant met pompoen en zoete aardappel; zetmeelrijke groentes die een bite houden als je ze een tijdje laat pruttelen. Zo maak je hem!

Nodig:

2 zoete aardappels (in blokjes)
100gr pompoenstukjes
250ml kokosmelk
3 el currypasta
1 gesnipperde ui
15gr tomatenpuree
75gr wortel in stukjes
1 handje verse koriander
1tl komijnpoeder
150gr linzen uit blik (uitgelekt)

Bereiden:

 1. Verhit een scheutje olijfolie in en koekenpan en fruit de ui.
 2. Bak het komijnpoeder en de tomatenpuree 1-2 minuten mee met de ui, en voeg dan de currypasta toe. Bak opnieuw 1-2 minuten. (Let op: currypasta bevat vaak gluten, dus kijk goed op de verpakking als je coeliakie hebt!)
 3. Voeg de groenten (zoete aardappel, pompoen, wortel) toe, evenals de (uitgelekte) linzen en de kokosmelk. Laat 20-30 minuten pruttelen.
 4. Serveer de curry met zilvervliesrijst, naanbrood of eet ‘m gewoon lekker zo.

Enjoy!

 

Heb je trouwens al gezien dat de website van Foodness in een nieuw jasje is gestoken?

5 Comments

 1. Marlotte 5 januari 2016 at 06:53

  Oeh, ik ben ook echt gek op alles met curry. Deze gaat vast en zeker heel goed in de smaak vallen!

  View Comment
 2. Aca 5 januari 2016 at 13:23

  Hmmm…Ik ben ook dol op curry en dit ziet er lekker uit 🙂
  Ik ga maar eens experimenteren, misschien kan ik em ook meenemen in mn Thermos naar werk. Lekkerr!

  View Comment
 3. Marlou | Followfitgirls 5 januari 2016 at 16:59

  Klinkt goed! Dit recept zal ik onthouden!

  View Comment
 4. Schemaguru 15 januari 2016 at 21:05

  Ben zelf ook in Thailand geweest. De curry’s daar zijn heerlijk! Ik heb voornamelijk langs de kant van de weg gegeten bij random stalletjes. Vaak familie recepten. Deze curry heb ik vanmiddag proberen te maken, maar ik denk dat er iets mis is gegaan.. Was niet te pruimen 🙁

  View Comment
 5. Annie T. 22 maart 2016 at 14:30

  Voor hoeveel personen is dit recept? 🙂

  View Comment

Comments are closed.