Boerenkoolsoep

Boerenkool is niet alleen lekker in stamppot, maar doet het ook bijzonder goed in soep. Aan deze variant wordt artisjok en knoflook toegevoegd, voor een lekkere twist. Bovendien barst boerenkool van de gezonde voedingsstoffen. Het mag zelfs een superfood heten door de hoge voedingswaarde aan vitamine A, kalium, ijzer, magnesium en fosfor.

Met dit recept maak je ongeveer een liter soep.

Nodig
Boerenkool 200gr
Gesnipperde ui (één stuk)
Aardappel in blokjes (één flinke)
Artisjokharten (blik, 400gr)
Groentebouillon (liter)
Rijstmelk (200ml)
Nootmuskaat
Cayennepeper

Bereiding
1. Smelt de kokosolie in een pan met een dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui glazig in een paar minuten. Voeg de aardappel toe en bak al roerend tot de aardappel zachter wordt.

2. Giet de artisjokharten af en voeg ze toe aan de pan, evenals de bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

3. Voeg de boerenkool toe en laat ze ongeveer een minuut meekoken. Giet in een blender of ga aan de slag met de staafmixer. Pureer de soep tot het een glad mengsel is. Voeg tijdens het pureren langzaam de amandelmelk toe.

4. Doe de soep indien nodig terug in de pan en verwarm opnieuw. Breng op smaak met zout, nootmuskaat en cayennepeper. Druppel eventueel ter garnering een halve eetlepel lekkere extra virgine olijfolie in elke kop soep.

Eet smakelijk!

 

Dit recept komt van Foodness.nl; mijn favoriete online kookboek met heel veel gezonde gluten-, suiker- of lactosevrije producten. De recepten zijn over het algemeen heel makkelijk (en als ik het zeg!) en vooral heel lekker.