recept zalm salade geitenkaas

Deze heerlijke zomerse salade bedacht Claartje van Foodness zelf toen ze op persreis was in Portugal. Ze scoorde de (super healthy) ingredienten en draaide deze salade voor twee personen in elkaar. Ik ben fan!

Nodig
Zalmfilet (200-300 gr)
Cashewnoten (2 el)
Waterkers (150 gr)
Paprika (1/2, in kleine stukjes)
Geitenkaas 50 gr
Gedroogde vijgen (2 stuks)
Citroen (1 stuk)
Extra vierge olijfolie (3 el)

Bereiding
1. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Leg de zalmmoten in de pan. Afhankelijk van de dikte van de moten bak je ze in 3-7 minuten per kant medium gaar, tot de buitenkant dichtgeschroeid is, maar het midden nog een beetje glanst. Ik had zalmmoten waarvan het vel niet van de schubben ontdaan was, dan is het niet lekker om te eten. Tijdens het bakken liet ik het om de vis zitten, maar tijdens het eten verwijderden we het velletje.

Tip: vraag de visboer om het velletje te ontschubben (had ik ook moeten doen, maar mijn Portugees was niet goed genoeg!), dan kun je de vis kort bakken op de velkant en krijg je een knapperig velletje!

2. Was de sla, leg het op de twee borden en verdeel de paprika, geitenkaas, vijgen en noten erover.

3. Klop een simpele dressing van de twee overgebleven eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen. Verdeel de dressing over de salade.

4. Breng de vis op smaak met zout en een beetje overgebleven citroensap en leg de moten op de borden salade. Leg er nog een partje van citroen bij en bom proveito!

 

Dit recept komt van Foodness.nl; mijn favoriete online kookboek met heel veel gezonde gluten-, suiker- of lactosevrije producten. De recepten zijn over het algemeen heel makkelijk (en als ik het zeg!) en vooral heel lekker.