Ik was nog niet eens aan de update over het laatste trimester toegekomen toen mijn vliezen op 18 februari braken. Wauw, gewoon de datum die ik gedroomd heb toen ik 16 weken zwanger was! Gelukkig was los van de blog alles klaar voor de baby, inclusief de geboortekaartjes die ik in samenwerking met 4cards.nl zelf ontwierp.

Geboortekaartje

Het bevallingsverhaal hebben jullie uiteraard nog van me tegoed, maar ’s nachts is onze Otis Sev geboren. De naam Otis hadden we dus al jaren voor een zoon en de naam Sev is met de letters van mijn broer Sven gemaakt en betekent ‘liefde’ in het Turks.

Voor het geboortekaartje had ik een heel minimalistisch ontwerp in gedachten, terwijl Friso juist liever een drukkere print wilde, zo liet ik al zien met de proefdrukken in bovenstaande vlog. Je kunt trouwens gratis een proefdruk bij 4cards.nl bestellen als je ze even dm stuurt op Insta. Uiteindelijk zijn wij op een bijna zwart schoolbord kaartje uitgekomen. Bij 4cards.nl kun je zelf dus heel je kaartje ontwerpen. Ik maakte gebruik van bestaande achtergrondjes, figuurtjes en lettertypes. Zo wilden we graag een origami olifantje en eventueel een giraffe. Op de voorkant kozen we voor zijn roepnaam, het olifantje en de geboortedatum (lucky us, hij koos een supermooie datum!). Van binnen staat zijn naam voluit met zijn gewicht, datum en geboortetijdstip (lengte meten ze tegenwoordig niet meer in het ziekenhuis, hebben we later nog wel zelf gedaan). De voorzijde en binnenzijde zijn verder in goudfolie gedrukt, vonden wij een supermooi contrast met het zwart!

Geboortekaartje 4cards

Op de linkerzijde binnenin staat een gedichtje dat door mijn broer is geschreven voor ons met drie origami giraffes die ons gezin voorstellen. Het gedichtje is klein uitgevallen, daarom typ ik hem even los voor jullie hieronder:

We zijn zo blij en trots
een gloed op onze wangen
en fonkelende ogen
Dat we nu ons samen
een gezin noemen mogen

Verder hebben wij ervoor gekozen een linkje te delen met cadeautips. Dit doordat we al enorm verwend zijn door vrienden, familie en merken door mijn werk en we graag een linkje naar ons overleden prematuur geboren neefje Daan wilde maken; we zamelen geld in voor Stichting Steun Emma, zodat Amsterdam ook zo’n mooie neonatologie afdeling als in Leiden (daar lag Daan) krijgt. Bij het linkje staan daarnaast wel wat kleine cadeautips op verzoek van familie en vrienden (we hebben een nogal uitgesproken smaak!).

Voor de envelop wilden we het liefst een aardetint, dus we kozen voor een envelop van kraft-papier. Om het helemaal af te maken, hadden we op de achterzijde van een witte sluitsticker met een afbeelding van een waslijn met een zwart (toepasselijk haha) rompertje en sokjes. We hebben er superleuke reacties op gehad!

Op mijn Instagram account vind je nu een winactie met 4cards.nl. De geboortekaartjes heb ik gekregen.