Geen tijd om te sporten? Geen prioriteit!

geen tijd sporten

Je moet al zo veel. Je moet geld verdienen, een sociaal leven onderhouden, je huishouden doen, er goed uitzien, een liefdesleven (proberen te) hebben. En dan ook nog eens sporten? Bijna dagelijks krijg ik wel te horen; hoe doe jij dat toch?

‘Geen tijd’ vind ik het slapste excuus om niet te sporten. Laat ik daar direct duidelijk over zijn. Geen tijd hebben betekent eigenlijk sporten niet als prioriteit zien en dat moet je dan aan jezelf en aan anderen toegeven! Want als je écht graag een fit lichaam wilt, kun je tijd maken. Ik weet het, je zult denken dat ik makkelijk praten heb, maar het kan! Ik werk op dit moment zes dagen per week op kantoor, moet ook de administratie bijhouden als ZZP’er, een huishouden, een sociaal leven, ik date en ik sport vijf keer per week. Vijf keer inderdaad, dus die drie keer (minimaal!) kun je zeker redden!

1. Afspraak is afspraak
Pak…

…Lees het hele WorkThatEs.nl artikel op Ze.nl

5 Comments

 1. Bente 7 september 2013 at 10:36

  Ik ben het het met je eens, tijd kan vrij maken, al doe ik dit zelf niet altijd 😉

  View Comment
 2. Resy 8 september 2013 at 07:07

  Goed geschreven! Zelf is het bij mij op dit moment meer van dat ik net een week aan mijn studie ben begonnen (een sportopleiding, SM&O) en dat ik daar al aardig wat sport waardoor ik doodmoe thuis kom, alles is ook nieuw dus dat kost behoorlijk wat energie nog…, en dan liever even wat anders doe dan hardlopen. Maar ja, ik sport dus wel op school dus het niet zo dat ik helemaal niet sport haha, alleen het hardlopen is op het moment wat minder

  View Comment
 3. manuela slabbekoorn 8 september 2013 at 22:28

  Iemand zei ooit tegen me: je hebt wel tijd, maar je geeft het geen prioriteit. #waarheid

  View Comment
 4. Saar 9 september 2013 at 07:58

  3 keer per week? Serieus? Ik sport 2 tot 3 keer per week, dacht dat ik lekker bezig was, maar dat valt dus wel mee.
  Mijn beste reden om me van de bank te hijsen (behalve dat mijn sport, Roller Derby, ontzettend leuk is! <3) zijn teammates!

  Als ik niet ga wordt er gevraagd waar ik was en moet ik mezelf verantwoorden, en als mijn reden om niet te gaan geen goede is dan ga ik dus wel.

  Het is een teamsport en als ik niet 'the best I can be' ben dan heb ik daar niet alleen mezelf mee, dat is een fijn steuntje in de rug.

  View Comment
 5. Patricia 10 september 2013 at 14:49

  Ik sport minimaal drie keer in de week, noteer ze in mijn agenda en ga lekker. Goede tips zitten ertussen

  View Comment

Comments are closed.