Er zijn wat voordelen aan het werken aan een eigen health site. Zo krijg ik regelmatig potten pindakaas opgestuurd, hoef ik nooit bang te zijn dat niemand mijn Instagram-foto’s leuk vindt én mag ik sportscholen of lessen testen. Dat laatste deed ik afgelopen zondagmorgen om 10.30u. Vorige week opende namelijk de gloednieuwe Hot Yoga school Equal in Oost. Nu woon ik in West, dus ik wist niet dat de studio van buitenaf al indrukwekkend is; een heel modern design, maar tegelijk fris door het gebruik van lichte kleuren, hout en turquoise. Ik weet dat het uiteindelijk om de les zelf gaat, maar ook een uurtje in zo’n mooie omgeving rond te lopen is bepaald geen straf.

Je checkt in bij de iPad op de Bali of met je Onefit pasje (yes, hebben ze ook!). Heb je geen antislip handdoekje voor op je mat? Huur er dan één voor twee euro bij de balie, ze zijn erg fijn! Je schoenen zet je direct in een apart kastje; lekker hygiënisch. De kleedkamer verrast weer; van top tot teen turquoise, lekker fris. Je kunt je omkleden (goh), er zijn kluisjes waar je zelf geen slot voor nodig hebt, twee wc’s en een aantal douches. De zaal is mooi rustig verlicht en heeft een goede geluidsinstallatie met mooie muziek die door de desbetreffende lerares/leraar uitgekozen wordt. Het fijne aan deze locatie vind ik dat je echt even helemaal weg ben uit de drukke stad, geen afleiding, alleen jij en je mat. De temperatuur van de zaal is trouwens bij deze les (Core Flow 1) was koeler (32 graden), waardoor ik geen hoofdpijn kreeg. Ondanks dat het iets koeler is, blijf ik Hot Yoga toch altijd pittig vinden, maar wel een erg lekker begin van de zondag.

Ik wil hier nog veel vaker heen! Ben jij nu ook benieuwd? Reageer dan even onder dit artikel, ik mag namelijk twee keer een 5-rittenkaart cadeau geven zodat je zelf ook kunt testen!