vacublend

Voor je denkt; weer een gesponsord artikel. Nope! Ik heb dit product opgevraagd uit pure nieuwsgierigheid. Ik ben dol op blenders, maar ik heb wel altijd het idee dat de juiste keuze nooit gemaakt kan worden op dit gebied. Ga je voor een normale blender, dan schijn je weer vezels te verliezen. Terwijl slowjuicers vaak een heel smalle opening hebben en je dus alles heel klein moet snijden.

En toen zag ik daar de Vacublend, van de makers van de Versapers. De naam zegt het al: deze blender werkt met een vacuumsysteem en is daarmee  een soort mix tussen de slowjuicer en de normale blender. Hierdoor heb je 80% minder oxidatie en 95% minder bubbels, wat dan weer zorgt voor kleurbehoud en meer smaak.

Dit wilde ik testen! Dat heb ik dus gedaan met mijn standaard smoothie, omdat ik zo goed weet hoe die smaakt uit een normale blender (kijk hier voor het recept).

Vacublend

De blender werkt heel easy; je doet alle ingrediënten in de kan, zet hem goed vast, drukt op de knop Auto terwijl je heel even het vacuumdopje vasthoudt. Daarna hoor je een minuut een gek gezoem (hij trekt vacuum) en pulst het apparaat vijf keer. Voor je de kan er uit haalt, laat je wat lucht vrij via het vacuumdopje bij zowel het apparaat als de kan en dan ben je klaar!

Het verschil in smaak? Mijn normaal romige smoothie, ging nu iets meer de richting op van een babyhapje. En ik ben dol op fruithapjes voor kids haha! Ik merkte inderdaad dat de smaak hierdoor wat sterker was, heerlijk! Natuurlijk kun je er ook goed groentesapjes, notenmelk en sauzen mee maken.

Wat voor blender gebruiken jullie?