GLUTENVRIJ RECEPT: Gnocchi met spinazie in tomatensaus met geitenkaas

In mijn vlog van deze week laat ik zien dat ik -zelfs ziek- heel easy een glutevrij (en vegatrisch!) recept op tafel tover. Het recept heb ik ooit onthouden van HelloFresh (no spon!) en daar zelf de glutenvrije versie gemaakt. Ik deel het graag het graag met jullie:

Nodig (2 personen):
1 ui
2 knoflooktenen
15gr pompoenpitten
400gr spinazie
1 blik tomatenblokjes
1,5tl oregano
500gr glutenvrije gnocchi (ik haal die uit het versschap van AH, check altijd even de ingr.)
75gr geitenkaas
1el balsamicoazijn
2tl kokosbloesemsuiker
Peper & zout

Bereiden:
1. Snijd de ui en de knoflook fijn.
2. Verhit een wok (zonder olie!) en rooster de pompoenpitten tot ze poffen. Haal ze daarna uit de pan en bewaar ze apart.
3. Hak of scheur de spinazie.
4. Verhit de olijfolie in de wok en fruit de ui en de knoflook een paar minuutjes op middelhoog vuur. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenblokjes, oregano, balsamicoazijn en kokosbloesemsuiker toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie in handjes toe en wacht steeds tot het slinkt (wel roeren!). Beetje peper en zout en je saus is klaar.
5. Voeg de gnocchi toe aan de saus en laat het vier minuten zachtjes koken.
6. Roer bijna alle geitenkaas door de gnocchi tot het gesmolten is.
7. Verdeel het over de borden en voeg als laatst nog wat geitenkaas en pompoenpitten toe.

Eet se!

3 Comments

 1. Desiree 13 januari 2018 at 16:32

  Voor het eerst dat ik je vlog bekijk. Leuk! Blijf je zeker volgen.

  Vraagje, welke pil gebruikte jij? Ik heb ook last van acne (met en zonder pil). Nu de microgynon 50 gekregen en het is alleen maar erger geworden. Ben dus benieuwd naar een alternatief…

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 13 januari 2018 at 17:34

   Hi Desiree,

   Leuk om te horen! Bij mij werd het bij Microgynon (30) ook niet minder. Ik gebruikte jaren de Yasmin en kreeg daar een supermooie huid door. Toch heb ik spijt nu, want als je eenmaal stopt met de Yasmin pil komt het erger terug dan ooit en ook niet voor even… Ik kan je wel de producten van Paula’s Choice en Mario Badescu aanraden, die verminderen het echt al voor een heel groot deel.

   Liefs Esmée

   View Comment
 2. Hanne 18 februari 2018 at 11:47

  Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

  View Comment

Comments are closed.