Wellicht heb je er al iets over op mijn Instagram account gezien; Digital Rockstar. Klinkt mega cool en dat is het ook eigenlijk wel. Ik ben afgelopen maandag gestart met dit digitale fit-programma. Komt het je bekend voor? Dat kan! Marije schreef er ooit een een wekelijks verslag over op Workthates. Destijds ging het nog om een Rockstar bootcamp van 6 weken waarbij er drie keer getraind werd met een voedingsschema. Het is niet megaveel veranderd, maar wel héél hard gegroeid. De bootcamp is er nog steeds maar er is veel meer.

Rockstar Lifestyle heeft nu namelijk een eigen gym (echt awesome mooi) in Amsterdam. Om lid te worden moet je nog steeds een motivatiebrief schrijven en je krijgt nog steeds persoonlijke begeleiding waarbij je drie keer per week moet trainen in de gym. Pittig! Ze beloven je resultaat in zes weken en werken daarbij aan drie pijlers: Voeding, Fysieke Training en Mentale Weerbaarheid. Maar voor mensen buiten Amsterdam was dit programma natuurlijk onbereikbaar. Daarom ontwikkelden ze onlangs Digital Rockstar, waarbij je digitale begeleiding krijgt en je zelf aan de slag kunt in je eigen sportschool. Of in mijn geval sportscholen.

Toen ik gevraagd werd dit te testen (het programma is officieel nog niet uit) was ik niet direct enthousiast, ik ben immers net zo blij met mijn OneFit abonnement. Maar na een belletje met mede-eigenaar Gijs was ik overtuigd. Ik mocht zelf mijn doel bepalen en daarbij uit meer doelen kiezen dan alleen uit ‘vetpercentage verlagen’ of ‘spieren aanmaken’ en ik kon langs de Rockstar Gym komen voor persoonlijke begeleiding als ik daar behoefte aan had. Verder wilde mijn coach zelfs wel meekijken in een gym waar ik train zodat ze kan zien of ik daar het schema goed uit kan voeren en of ze het eventueel moest passen. Echt top!

So far so good, ik zit nu in dag 6 en ben nog net zo enthousiast als toen ik startte. Ik kan mijn schema’s in mijn eigen sportscholen uitvoeren, het zijn geen moeilijke oefeningen voor me en de supersets (oefeningen die je na elkaar doet zonder te stoppen) zijn vaak goed te combineren.

Binnenkort zal ik jullie veel meer vertellen over de inhoud van het programma en mijn ervaringen er mee. Afgelopen woensdag ben ik door mijn coach Annemarie gemeten en heeft zij mij de manier van trainen geleerd en ik vind het vooral erg leuk om in dit twaalf weken durende programma weer meer te leren. Ik weet al veel, maar het is al een tijdje geleden dat ik me weer zo in voeding en training heb verdiept. Ik houd jullie op de hoogte!