afvallen fitness

Zodra je als slank persoon roept dat je gezond aan het eten bent, krijg je het om je oren. ‘Je hoeft toch niet af te vallen?’, ‘Meid wat doe je jezelf aan?’ of ‘Heb je anorexia ofzo?’. Mijn haren gaan er van overeind staan. Want wat zeg je eigenlijk? Dat als je al slank bent van jezelf, je niet alleen maar gezond zou mogen eten? Nee, dan móét je dus eigenlijk ook snacken?

Ook slanke vrouwen willen gezond zijn en blijven. En ja, iemand met curves
kan ook heel mooi zijn, maar net als dat meiden met een grotere maat er soms niets aan kunnen doen, kunnen slanke dames er ook niet altijd iets aan doen. Mijn moeder is slank van zichzelf, net als ik. Als wij ons helemaal laten gaan, zullen we misschien maximaal 6 tot 7 kilo aankomen. Maar moeten we dat willen? Ik geef de voorkeur aan een fit en slank lichaam. Sinds dat ik meer ben gaan sporten, ben ik gemotiveerder om gezonder te eten. Zeker als ik zie dat dat gezonde eten ook echt zorgt dat ik een mooier en gespierder lichaam krijg.

Waarom ik mezelf deze doelstellingen dus ‘aan doe’? Om eens te kijken wat het met mijn lichaam doet. Ik heb jarenlang elke dag gesnoept, gegeten wat ik wilde en ik hou te veel van eten om voor eeuwig om een streng size zero dieet te volgen. Met het strenge eetschema dat ik nu volg, zorg ik juist dat ik veel gezonde vetten binnenkrijg door bijvoorbeeld avocado’s, kokosolie en noten. So don’t worry: ik heb geen anorexia.

Ik zal binnenkort ook een blog schrijven over wat ik deze maand doe: mijn vetpercentage af laten nemen. Dat heeft namelijk niets met afvallen te maken. Sterker nog, als ik echt af ga vallen moet ik op gaan passen, want dan worden er ook spieren afgebroken.