Kaapstad babymoon geboekt & reisschema

kaapstad babymoon reisschema twee weken

Een geschikte reis vinden terwijl je zwanger bent (aka babymoon) is niet heel makkelijk. Zomers kun je naar een Europese bestemming, maar wij konden eigenlijk alleen eind november/begin december weg in verband met Friso z’n baan. We wilden zon (sorry 21 graden vonden we te koud), geen Dubai (eis van Friso) en bestemming zonder (of een héél kleine) kans op Zika. Mauritius hadden we eigenlijk al geboekt, maar 7 dagen daar vonden we toch wat kort. LASTIG!

Eerste keuze
Uiteindelijk zijn we bij onze allereerste keuze uitgekomen: Kaapstad. Ik heb deze bestemming al een paar jaar op mijn lijstje staan, maar ik weet ook dat het geen luilekkervakantie zal worden. Ik ben 26 weken zwanger als we vertrekken en ik heb geen enkel idee hoe mobiel ik dan nog ben. Daarom houden we het reisschema een beetje open en kijken we het aan. We hadden héél graag naar Tulum, Mexico gewild, maar hopen daar nu volgend jaar met de kleine heen te vliegen. Er moet wat op je lijstje overblijven, toch?

Reisschema
Dit is het (globale!) reisschema dat we nu voor ogen hebben, mits ik me zo goed blijf voelen. We hebben nul Zuid-Afrika ervaring dus via vrienden, blogs en vlogs kwamen we op dit lijstje uit. Mochten jullie nog tips hebben voor leuke hotspots, mooie plekken of preggo proof to do’s, let me know! We willen tussendoor uiteraard naar Lion’s Head, de Tafelberg, BoKaap, Boulder’s Beach (met de pinguins), Muizenberg en de botanische tuin Kirstenbosch.

Kaapstad
Kaapstad
Hermanus
Swellendam
Knysa
Knysa
Jeffreysbaai
Addo Elephant Park
Addo Elephant Park 
Terug naar Kaapstad
Kaapstad
Stellenbosch
Kaapstad
Naar huis!

6 Comments

 1. Jennifer 30 oktober 2018 at 14:21

  Tsitsikamma parc is super mooi, de kajak tour is een super ervaring en qua zwangerschap denk ik ook nog super goed te doen. Misty mountain is een aanrader qua verblijf!

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 6 november 2018 at 13:52

   Dankjewel! Kajakken durf ik echt niet meer met m’n buik haha, ik kom daar nooit meer in of uit. Maar thanks voor de verblijftip, ik ga het eens opzoeken.

   View Comment
 2. Jessica 30 oktober 2018 at 20:43

  Leuk! Ook onze babymoon gaat in december naar Kaapstad! Heb je het Cool Capetown boek van Barts Boekje al binnen?

  View Comment
 3. Linda Carolien 31 januari 2019 at 11:13

  Hallo Esmee,

  Wij gaan toevallig een soortgelijke reis maken ook als we 26 weken zwanger zijn, ik vroeg me af hoe je dat geregeld heb met verzekeringen e.d. Kun je daar nog iets over adviseren?

  Gr

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 5 februari 2019 at 08:08

   Hi Linda,

   Wat gaaf! Ja zeker, ik heb zelf een doorlopende reisverzekering wereldwijd dus dat zou ik voor jezelf even checken. Verder hebben wij een annuleringsverzekering afgesloten.

   Heel veel plezier alvast!

   View Comment

Comments are closed.