Op de één of andere manier tref ik altijd huizen met een piepkleine badkamer. Ik noem het soms zelfs de badkast! In ons huidige huis beslaat de badkamer slechts 3 m2 en in mijn vorige huizen was dat niet anders. Het voordeel van deze ‘ervaring’ is dat ik tegenwoordig een simpele badkamer of een standaard keuken(blad), toch Pinterest-waardig te maken. Hoe doe je dat zonder duizenden euro’s uit te geven? Nou zo!

kleine badkamer regendouche

Budget tot € 50,-?
Niets is onmogelijk! Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe kraan. Of vervang je douchekop voor een mooie regendouchekop (wel de juiste aansluiting voor nodig) en hang twee luxe handdoekenrekken op, om dat hotelgevoel te creëren.

kleine badkamer Pinterest

Badkamer Pinterest inspiratie

Budget tot € 200,-?
Vervang je saaie wastafel voor een waskom, dit staat veel luxer. Je kunt hem natuurlijk op een officieel badkamerkastje zetten (wel beter met vocht), maar je kunt ook ergens een goedkoper kastje op de kop tikken en hem luxe maken met een mineraalmarmeren waskom. Ik heb niet eens een wastafel in mijn badkamer; bij ons staat hij in de slaapkamer (lang leve Amsterdamse huisjes!), dus ik zou mijn € 200,- besteden aan mooie nieuwe tegels op de vloer. Met 3m2 zou ik voor grote vloertegels kiezen, dan lijkt het wat ruimer!

Pinterest waardig kleine badkamer

Budget tot € 500,-?
Een stijlvolle inloopdouche is natuurlijk wel goals, maar vaak heb je daar net wat meer ruimte voor nodig. Wel kun je gaan voor een traditionelere douchecabine, die zijn er bij deze sanitairwinkel al vanaf € 185,- en in heel veel verschillende maten.

Pinterest waardig badkamer

Heb je meer budget? Combineer dan bovenstaande tips en vergeet je badkamer niet aan te kleden met luxe hotelhanddoeken en mooie zeepjes. Wij hebben om het af te maken ook een (nep)hangplant in de badkamer, waarop iedereen altijd heel positief reageert!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maxaro.nl.