Marije test: Rockstar Bootcamp #2

Met heel, héél veel spierpijn kijk ik terug op de eerste week Rockstar Bootcamp. Gelukkig zijn mijn vingers niet verzuurd en kan ik nog typen, maar dat is dan ook wel het enige onderdeel aan mijn lijf wat niet granny aanvoelt.

Tellen maar
De eerste training was in het Rembrandt Park met gelukkig zonnig weer; heerlijk! Iedereen zat vol met vragen over onze voeding We moeten namelijk alles wat we eten bijhouden en volgens specifieke richtlijnen ons voedingspatroon inrichten: 2 gr eiwit per kg lichaamsgewicht, 1 gr vet per kg lichaamsgewicht en wat er over blijft aanvullen met koolhydraten. Wat er over blijft? Ja exact, wat er over blijft. De mannen van Rockstar Bootcamp hebben namelijk per individu berekend wat onze calorie intake per dag moet zijn op basis van ons levenspatroon. Alles staat uitgewerkt en helder weergegeven in een mooie app. Lijkt makkelijk toch? Nou, je verkijkt je erop hoe snel je bijvoorbeeld te hoog in je vetten zit en te laag in je koolhydraten en eiwitten uitkomt. Gelukkig zijn de trainers daarnaast ook 24/7 bereikbaar voor vragen en geven geregeld pro-actief tips en trics rondom de “hacks” binnen deze nieuwe levenstijl. Tenslotte, zo’n lijf als Candice Swanepoel, wat we allemaal willen – daar komt dus toch behoorlijk wat bij kijken.

De eerste trainingen
De eerste training moesten we – naast een vetpercentage meting – allerlei tests doen zodat we na 6 weken (naast de visuele veranderingen), het “performance resultaat” kunnen meten: sprintjes, squats, push-ups (ugh) en sprongen. (om de kracht in je bilspieren te testen)

De andere 2 (high intensity) trainingen waren gelijk full-on beast mode: push-ups, pull-ups en lunges, squats, swings…. Natuurlijk met een kilootje of 16 aan kettlebell in je handen en een Gijs die in je oor aan het schreeuwen is dat je niet mag opgeven. Hij zou het leuk doen in het leger!
Wat mij gelijk opvalt is hoe je met deze trainingen zoveel dieper gaat dan dat je jezelf meestal kunt pushen. En doordat er twee trainers op 10 meiden zijn wordt je constant gecorrigeerd om de oefeningen echt technisch goed uit te voeren.

Als ‘cadeautje’ had Dennis een leuk eindspel bedacht: in twee teams zo snel mogelijk 200 slagen met de battle ropes maken. Voor wie dat nog nooit heeft gedaan, check een voorbeeld hier Ik kan je verklappen: na afloop wil je alleen nog maar op de grond liggen. Met een dekentje. En pizza. En chocola.
O nee, mag niet, streng zijn. Op naar week 2!

Marije is gastblogger en schrijft wekelijks over haar ervaringen met de Rockstars Bootcamp. Ze heeft haar eigen bedrijf – www.banenfee.nl waarmee ze mensen helpt met solliciteren en het versterken van CV’s en motivatiebrieven.

9 Comments

 1. Manon 20 juli 2014 at 11:27

  Pfff dat klinkt zwaar, knap dat je het doet hoor! Ben heel benieuwd naar de volgende weken

  View Comment
 2. Marlissa 20 juli 2014 at 12:21

  Super leuk beschreven! Het klinkt erg zwaar, maar wel heel fijn denk ik! Succes

  View Comment
 3. Eline 20 juli 2014 at 13:34

  Ben benieuwd hoe de andere weken je zullen vergaan 🙂

  View Comment
 4. Nathalie 20 juli 2014 at 14:53

  Klinkt zwaar en toch ook leuk! Heel veel sterkte en plezier!! Ik ben benieuwd naar het verder verloop en het eindresultaat!

  View Comment
 5. Irene 21 juli 2014 at 15:53

  Heftig. Ik ben erg benieuwd naar de rest van je verslagen en je eindresultaat.
  Wat voor een producten eet je zoal op een dag?

  View Comment
  • Marije 23 juli 2014 at 10:09

   Hi Irene,
   Leuk je reactie, thanks! 🙂
   Wat ik veel eet:
   ’s ochtends: kwark met whey poeder- havermout- lijnzaad- en kaneel/rauwe cacao, ei/banaan/havermout pannenkoekjes, fruitshake met whey of omelet.
   ’s middags veel koolhydraten zoals zoete aardappel, quinoa, bulgur, zilvervliesrijst met kip, groenten, gekookt ei, huttekäse, avocado en rauwkost of boekweitpannenkoekjes.
   ’s avonds liefst zo weinig mogelijk koolhydraten en vooral groenten met vis of vlees.
   Tussendoor: ongezouten, ongebrande noten, fruit..

   Mocht je verder vragen hebben, stel ze gerust! 🙂

   View Comment
 6. Romy 23 juli 2014 at 09:52

  Wat is de naam van de app?

  View Comment
  • Marije 23 juli 2014 at 10:10

   Hi Romy,
   we werken met een eigen ontwikkelde app van Rockstar Bootcamp – die kun je dus alleen downloaden als je meedoet 🙂 En daarnaast MyFitnessPal – die kun je zelf ook gratis downloaden!

   View Comment
 7. Sam 2 augustus 2014 at 13:11

  Je schrijft echt op een fijne, vrolijke manier! Veel succes, houd vol 🙂

  View Comment

Comments are closed.