Marije test: Rockstar bootcamp #3

De tweede week is aangebroken en die begint vooral heel blauw. Nee, niet blauw van de sangria, want we mogen even 6 weken geen alcohol meer drinken. (voor de meeste meiden in de groep het moeilijkste onderdeel, haha) Nee, blauw als in: blauwe plekken. De trainers hameren constant op een goede uitvoering van de oefeningen, maar als je toch steeds iets te enthousiast je kettlebell omhoog zwaait.. tja dan wordt dit je temporary tattoo.  

Deze tweede week merk ik gelijk al resultaat: de warming-up, die in de eerste week er nog voor zorgde dat ik eigenlijk gelijk rechtsomkeert wilde, is nu te overleven zonder ademnood. Ook kan ik veel van de oefeningen al met een 16kg kettlebell in plaats van een 12 kg. Maar hé.. dat is leuk! Meer, meer!

De 3e training van deze week moesten we er toch echt aan geloven: optrekken. Ik weet niet hoeveel van jullie dit moeiteloos doen, maar ik heb het echt nog nooit gekund. We mochten nu nog oefenen om vanuit een sprong te beginnen, maar uiteindelijk is het doel om na de 6 weken vanaf de basispositie te kunnen optrekken. Wie gaat de uitdaging samen met mij aan?

Voeding is overigens nog best een worsteling. Ik moet ongeveer 1700 calorieën eten, en daar kom ik steeds maar niet aan. Naast de goede koolhydraten van zoete aardappel, quinoa, fruit en zilvervliesrijst maakte ik zelfs een pizzabodem van haverdeeg en speltwraps. Maar doordat ik lekker eigenwijs 1 ingrediënt veranderde mislukte het faliekant. Ach, in ieder geval punten voor de poging, right?

Voor wie wel kan luisteren naar recepten: het is echt een absolute aanrader om de juiste koolhydraten naar binnen te krijgen!

PS: Als je je afvraagt van welk merk mijn sportshirtje is… deze is van Lorna Jane! Te koop in Nederland via www.stellasstyle.com

Marije is gastblogger en schrijft wekelijks over haar ervaringen met de Rockstars Bootcamp. Ze heeft haar eigen bedrijf – www.banenfee.nl waarmee ze mensen helpt met solliciteren en het versterken van CV’s en motivatiebrieven.

4 Comments

 1. Nicolette 28 juli 2014 at 09:43

  Lekker bezig Marije!!! Leuk om te lezen hoe het je afgaat 😉 Succes nog even, XX

  View Comment
 2. Jorien 28 juli 2014 at 10:46

  Niet normaal, die blauwe plekken! Voor optrekken en opdrukken ben ik ook niet in de wieg gelegd. Ben benieuwd of het je na 6 weken wel lukt! De inhoud van de bakjes ziet er in ieder geval wel lekker uit 🙂

  View Comment
  • Marije 28 juli 2014 at 11:14

   Haha. Nou doe je best met oefenen! Het gaat vast lukken! :-))

   View Comment
 3. Eline 29 juli 2014 at 09:38

  Goede blauwe plek wel! Succes met optrekken, ik kan dat dus echt niet.

  View Comment

Comments are closed.