Met de bloedblaren op mijn handen (ja, echt!) hebben we inmiddels week vier afgerond.  We zitten er allemaal lekker in, en ik begin zelf ook wel verslaafd te raken aan de trainingen, het ritme en de voorgeschreven voedingsadviezen.

You can always do one more rep
Ondanks dat de routine dus makkelijker wordt is het juist nu de kunst om echt gefocust en scherp te blijven op de uitvoering tijdens de 1,5 uur durende trainingen. Het gaat om de Rockstar state of mind: “You can always do one more rep”. Ik sta iedere keer weer versteld van wat je lichaam kan, als je mentaal maar die brug over gaat. En eigenlijk geldt dit voor alles in het leven. Als je je eigen grenzen verlegt binnen het trainen, dan kun je ook bijvoorbeeld echt nog wel een paar uurtjes doorknallen op je deadline van werk als dat nodig is. En de prestaties waar je even dieper voor moet gaan, nét even harder voor moet bloeden, dat zijn die waar je trots op kunt zijn, aldus onze trainer (en guru) Gijs. Nothing worth doing comes easy.

Spieropbouw = hogere vetverbranding
We trainen op basis van (moeilijk woord alert) hypertrophie. Dit betekent dat we werken aan spieropbouw. Want meer spieren betekent meer vetverbranding op dagen van rust. Hoe doen we dat? Door echt hard te trainen en pas tevreden te zijn als alles netjes gaat. Bijvoorbeeld bij een squat 6 herhalingen te doen met een kettlebell van 20kg. Na 5 sets (dus 5 x 6 squats met een korte rustperiode ertussen) moet je bij de laatste set eigenlijk nog maar 3 of 4 herhalingen eruit kunnen persen. Als het je wel lukt de set gemakkelijk af te maken train je te licht, dus moet je een zwaarder gewicht. Red je écht niet eens meer 3 herhalingen, dan train je te zwaar.

Het effect? Iedere training boek je vooruitgang, en door de juiste herstelperiode ben je keer op keer sterker dan de training ervoor. Kortom: resultaat behalen. En dat is inmiddels wel zichtbaar bij mij! 
Nog maar 2 weken, bring it on…

 

Marije is gastblogger en schrijft wekelijks over haar ervaringen met Rockstar Bootcamp. Ze heeft haar eigen bedrijf – www.banenfee.nl waarmee ze mensen helpt met solliciteren en het versterken van CV’s en motivatiebrieven.