Deze op een na laatste week pushte ik mezelf constant naar een extra rep. We zijn inmiddels zo ‘gedrillt’ dat we merken dat juist dat het verschil maakt. And.. the hard work is starting to pay off!

De antwoorden!
Er kwamen wat vragen van jullie over hoe zo’n training er nu exact uitziet, en wat ik per dag eet, daar zal ik deze week op ingaan.

Het schema van afgelopen dinsdag: (let op – echt iedere training is compleet anders! Dit is slechts ter voorbeeld)
• Start met warming-up, gevolgd door 6 korte sprintjes trekken. Om ons even extra te motiveren was de laatste een wedstrijd tegen trainer Rutger… I’m telling you: that’ll get your ass moving 😉
• Dan een combiset: 8 rack rows (optrekken in een speelrek), 10 push-ups, en 25 kettlebellswings met 20kg. 45 seconde pauze en dan hetzelfde rondje…. ZES KEER.
• Vervolgens een superset: 8 x thrusthers met een kettlebell van 16k gevolgd door 10 long jumps. 30 seconden pauze en daar vervolgens ook 6 sets van.
• Ter afsluiting: 15 keer burpees, gevolgd door een high jump, dan rol je achterover totdat je voeten de grond raken en weer een high jump. (dat is dus 1 rep). Daar 15 stuks van achter elkaar, en totaal 4 sets met 1 minuut rust ertussen. 
We zaten tijdens deze oefening echt allemaal tegen huilen aan, zonder grappen… Maar het gekke is: 5 minuten later ben je er weer bovenop en loop je rond alsof je kampioen van de wereld bent.

Sally
Een laatste cadeautje na iedere training is ‘Sally’. Dat is een liedje van Moby waarbij je tijdens “Bring Sally down” in squat positive staat, en bij “Bring Sally up” pas weer omhoog mag. Probeer dit eerst maar eens de volledige 3,5 minuut thuis! Verzuurde benen it is!

Maaltijden
Wat eet ik nou zoal gedurende de dag? Er wordt ten eerste aangeraden zo gevarieerd mogelijk je maaltijden te kiezen, binnen de richtlijnen waar ik al eerder over vertelde. Dat kan er dan zo uitzien:

• Ontbijt: Pannenkoekjes van 1 banaan, 15gr whey, 50gr havermout, 2 eieren, 25gr rozijnen, 100ml amandelmelk en 1 eetlepel lijnzaad, gebakken in kokosolie
• Tussendoortje: 1 appel
• Lunch: 160gr zoete aardappel, 60gr kikkererwten, half blikje tonijn, 50gr huttenkäse +mix van groenten (ik gooi altijd van alles bij elkaar)
• Tussendoortje: 15gr ongebrande amandelen
• Diner: halve avocado, 35gr gekookte quinoa, 175gr biologische kipfilet +mix van groenten, in kokosolie gebakken.

Believe me: je zit echt de hele dag vol. Ik kom zo uit op mijn dagdoel van 40% goede koolhydraten, 35% goede vetten en 25% eiwitten. Alles is echt lekker, maar anderzijds mis ik de chocola, koekjes en Malibu wel. Dus ja: af en toe kleur ik buiten de lijntjes, maar op zich is het best goed vol te houden. Zeker nu het maar voor maar 6 weken is. Je voelt je wel echt beter door de juiste voeding, dus het is het waard om zo door te gaan. Maar uiteindelijk moet je er een balans in vinden, zodat je er een lifestyle van maakt. En laat dát nu juist de bedoeling zijn…

Tot volgende week!

Marije is gastblogger en schrijft wekelijks over haar ervaringen met Rockstar Bootcamp. Ze heeft haar eigen bedrijf – www.banenfee.nl waarmee ze mensen helpt met solliciteren en het versterken van CV’s en motivatiebrieven.