Nooit heb ik enige interesse getoond in meditatie. Ik vond het maar een beetje zweverig en het leek me niet persé nuttig. Boy, was I wrong.

Zo begon het. Enkele weken geleden appte vriendin Nina (van Chickslovefood/Chickslovehappiness) in onze groepsapp de tip over de app Headspace: ‘In m’n zoektocht naar korte/simpele meditaties ben ik op de app Headspace gestuit. Past bij ons alle vier. Hapklare meditaties van 10 min per stuk. Iedere dag eentje en de eerste 10 gratis’. En daarmee had ze me. Wat een top app! De eerste lessen gingen mijn gedachten alle kanten op en ik ben zelfs een keer in slaap gevallen. Maar dat maakt allemaal niet uit. Ik merk nu pas wat meditatie met je doet.

Toen ik giga gestresst was dwong ik mezelf iedere dag die 10 minuten te doen; wat een wereld van verschil qua gevoel na een meditatie in vergelijking met daarvoor! En wat zijn nou 10 minuten? Ik ben stukken rustiger nu ik dit doe en dus moest ik hier op Bali natuurlijk ook wat mee. Bij de Yogabarn in Ubud geven ze ook meditatiesessies dus maandag ging ik daar direct heen. Mijn vriend bedankte even vriendelijk, maar mijn vriendin Raquel (nu ook op Bali) en een andere vriend van ons gingen mee. Het ging hier om een Tibetaanse meditatie met klankschalen. En ja, dat was super zweverig, maar ook echt top. Na een korte uitleg kon iedereen gaan liggen (of zitten, of zelfs staan, net wat je wilt) en gaat de teacher iedereen langs. Hij smeert een soort tijgerbalsem op je voorhoofd, waarna hij een uur lang de groep rond gaat met verschillende klankschalen. Het is moeilijk uit te leggen wat je ervaart, maar ik noem het ‘spacen’. Er gingen allerlei gedachten bij me langs en soms leek het serieus of ik heel diep het heelal in aan het reizen was. Dit klinkt super weird, maar dat was het ook wel een beetje. Dit was mijn eerste keer dat ik langer dan 10 minuten mediteerde overigens.

Ook mijn vrienden waren enthousiast. De één vond de muziek vooral heel mooi en relaxt en Raquel was ook helemaal tot rust gekomen. Mocht ik nog ergens hier op Bali een meditatiesessie tegenkomen, ga ik het zeker nog eens proberen.

Mijn vraag is nu, hebben jullie ervaring met meditatie of zelfs tips? Apps, cursussen, ervaringen, tell me!