Mijn eerste ervaringen met mediteren

Nooit heb ik enige interesse getoond in meditatie. Ik vond het maar een beetje zweverig en het leek me niet persé nuttig. Boy, was I wrong.

Zo begon het. Enkele weken geleden appte vriendin Nina (van Chickslovefood/Chickslovehappiness) in onze groepsapp de tip over de app Headspace: ‘In m’n zoektocht naar korte/simpele meditaties ben ik op de app Headspace gestuit. Past bij ons alle vier. Hapklare meditaties van 10 min per stuk. Iedere dag eentje en de eerste 10 gratis’. En daarmee had ze me. Wat een top app! De eerste lessen gingen mijn gedachten alle kanten op en ik ben zelfs een keer in slaap gevallen. Maar dat maakt allemaal niet uit. Ik merk nu pas wat meditatie met je doet.

Toen ik giga gestresst was dwong ik mezelf iedere dag die 10 minuten te doen; wat een wereld van verschil qua gevoel na een meditatie in vergelijking met daarvoor! En wat zijn nou 10 minuten? Ik ben stukken rustiger nu ik dit doe en dus moest ik hier op Bali natuurlijk ook wat mee. Bij de Yogabarn in Ubud geven ze ook meditatiesessies dus maandag ging ik daar direct heen. Mijn vriend bedankte even vriendelijk, maar mijn vriendin Raquel (nu ook op Bali) en een andere vriend van ons gingen mee. Het ging hier om een Tibetaanse meditatie met klankschalen. En ja, dat was super zweverig, maar ook echt top. Na een korte uitleg kon iedereen gaan liggen (of zitten, of zelfs staan, net wat je wilt) en gaat de teacher iedereen langs. Hij smeert een soort tijgerbalsem op je voorhoofd, waarna hij een uur lang de groep rond gaat met verschillende klankschalen. Het is moeilijk uit te leggen wat je ervaart, maar ik noem het ‘spacen’. Er gingen allerlei gedachten bij me langs en soms leek het serieus of ik heel diep het heelal in aan het reizen was. Dit klinkt super weird, maar dat was het ook wel een beetje. Dit was mijn eerste keer dat ik langer dan 10 minuten mediteerde overigens.

Ook mijn vrienden waren enthousiast. De één vond de muziek vooral heel mooi en relaxt en Raquel was ook helemaal tot rust gekomen. Mocht ik nog ergens hier op Bali een meditatiesessie tegenkomen, ga ik het zeker nog eens proberen.

Mijn vraag is nu, hebben jullie ervaring met meditatie of zelfs tips? Apps, cursussen, ervaringen, tell me!

9 Comments

 1. Diede 20 oktober 2015 at 17:57

  Hee Esmee. Ik heb zelf vanuit mijn studie les gehad in meditatie en ik krijg in mijn minor (Spirit) ook les in meditatie. Ik vind het heerlijk om te doen en het brengt me naast rust ook veel andere dingen: zelfvertrouwen, balans en meer inzicht over wie ik ben en hoe ik wil zijn.

  View Comment
 2. Christina 20 oktober 2015 at 18:02

  Oeh dat klinkt echt heel goed! Die klankschalen ook één keer zelf meegemaakt en snap exact wat je met dat ‘spacen’ bedoelt (kan je zelf ook een beetje nabootsen door te hummen, haha moeilijk uit te leggen). Zelf volg ik Mindfulness bij een coach, zijn eigenlijk 1 op 1 sessies wat lijkt op Headspace, alleen dan meer op je behoeftes afgestemd.

  Heel leuk om hierover te lezen!

  View Comment
 3. Manwai 20 oktober 2015 at 19:36

  oeff heerlijk is dat. vooral wanneer je klaar bent, leeg en peaceful head.
  Thehonestguy op youtube vind ik wel relaxed.

  View Comment
 4. Ise 21 oktober 2015 at 16:28

  Wat fijn dat je er zo’n goed gevoel van krijgt! Ikzelf blijf eerst maar eens bij yoga.

  View Comment
 5. Marlou | Followfitgirls 23 oktober 2015 at 14:23

  Leuk om te lezen hoe jouw ervaringen waren met mediteren. Het klinkt mij ook altijd een beetje zweverig maar als ik dit zo lees lijkt het me erg leuk om ook een keer te proberen! Goede aanrader!

  X Marlou

  View Comment
 6. Anneke 23 oktober 2015 at 19:50

  Wauw dat klinkt als een super speciale ervaring 🙂
  Ik gebruik zelf buddify, ook heel fijn en voor allerlei categorieën/momenten van de dag heb je meditaties.
  Het werkt inderdaad heerlijk ontspannend zo.

  p.s. Ik heb uit een van je vorige posts de shawl van Pieces Ombre besteld met Glamour Day en ben er erg blij mee!

  View Comment
 7. Anneroos 24 oktober 2015 at 22:37

  Oh dat klinkt heel speciaal! Ik heb zelf geen ervaring met mediteren, maar het zou wel goed voor me zijn. Heb dan ook de app gedownload, ik ben benieuwd 🙂

  View Comment
 8. Marieke 30 oktober 2015 at 16:47

  Hee Esmée,

  Ik probeer ook af en toe te mediteren, en het help wel heel erg. Die app klinkt heel fijn, heb hem al gedownload! Wat bij mij ook altijd helpt wanneer ik stress heb is Yoga. Ik doen daar nu al een paar jaar aan bij Zest Your Life, en bevalt me heel erg 🙂 Een aanrader voor iedereen!

  View Comment
 9. Omron Healthcare 14 november 2015 at 14:32

  Super leuke blog om te lezen! Ik geloof dat mediteren ook goed kan zijn om bijvoorbeeld je bloeddruk te verlagen!

  View Comment

Comments are closed.