Afgelopen zomer kreeg ik een mailtje; ik had een reis met Eliza Was Here gewonnen via een persevent (Friends of the Brands)! Ik kan jullie niet vertellen hoe blij ik was. Ik, die nooit wat wint! De bestemming was in overleg en na even heen en weer gemaild te hebben, werd het Sardinië, een eiland dat bij ons allebei hoog op de lijst stond eens te bezoeken. Vorige week hebben we er een fantastische week gehad (zoals je in deze vlog kon zien) en nu geef ik mijn tips graag door!

Huur een auto
Dat is tip nummer één. Bij reizen via Eliza Was Here zit standaard een auto en die heb je op Sardinië ook echt nodig. Het eiland is namelijk twee keer zo groot als Nederland.

La Tavernetta

Noordoost Sardinië
Dit is echt een streek voor strandliggers. De echte mooie steden vind je meer in het westen of in het zuiden van het eiland, maar voor de allermooiste stranden moet je in het oosten zijn. De Costa Smeralda is wereldberoemd en dat vond ik zeker terecht.

La Maddalena

De mooiste stranden
Dan verdienen jullie ook een opsomming van onze favoriete strandjes! La Cinta, Cala Brandinchi, Spiaggia di Punta Est en Punta Pietra Bianca (op nummer 1!). Ze liggen allemaal onder de Costa Smeralda, waar écht de jetset komt, dat wilden we dus een beetje ontwijken. Maar deze strandjes hebben wit zand, lichtblauwe zee met superhelder water en ze zijn niet te druk (half september in ieder geval niet).

Boottocht
Vanuit Palau hebben we een boottocht gedaan naar het natuurpark La Maddalena dat bestaat uit meerdere eilandjes. Neem je snorkelset mee en een handdoek, want je gaat zwemmen op de mooiste plekken!

Castello della Fava

Dorpjes
San Teodoro vonden we leuk om doorheen te wandelen en ’s avonds wat te eten, maar verwacht geen uren vermaak want het is vrij toeristisch. Orisei daarentegen is een heel gezellig, Italiaans dorpje dat iets zuidelijker ligt. Loop even naar het dorpsplein bij de kerken en eet onder een super cute prieeltje van Bar Trattorio de lekkerste verse pasta’s. Verder vonden wij het dorpje Castello della Fava echt heel erg mooi, hier kun je echt op elke hoek van de straat een mooie foto maken. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het dorpje rond een kasteel dat je kunt bezoeken voor 3 euro.

Shardana

De fijnste restaurantjes
Naast Bar Trattorio in Orisei, hadden we twee andere favoriete restaurantjes die ik jullie niet wil onthouden. Shardana in Budoni, de plek waar we verbleven. Hier eet je middenin het bos bij kaarslicht. Bestel zeker de risotto met schaaldieren! Ga ook zeker lunchen of dineren aan het strand (wel even reserveren) bij La Tavernetta in San Teodoro. Wel iets duurder, maar de kwaliteit van het eten is heel hoog en je eet hier meer dan alleen pasta uit de Italiaanse keuken.

Wij verbleven in Li Troni via de gewonnen actie van Eliza Was Here.