(Zoek Wallie!)

Sinds half januari cross ik de hele stad door voor work-outs. Niet om aan extra cardio te komen, maar om lekker veel uit te proberen en af te wisselen met mijn Onefit-pas. De laatste vier weken ben ik iets vaker ‘ouderwets’ gaan krachttrainen, maar daarvoor (en nu nog tussendoor) heb ik het ervan genomen; van yoga tot kickboksen en van pilates tot superlessen. Er wordt heel veel gevraagd om mijn favoriete locaties, dus daar gaan we!

Bluebirds
Standaard de eerste die ik noem in mijn antwoord. Ik wil het natuurlijk eigenlijk helemaal niet verklappen, voor daar straks iedere les vol zit, maar ik kán jullie dit plekje niet onthouden. Bluebirds is een nieuw ‘zentrum’ in Amsterdam Oost en ik rijd er vanaf West maar al te graag even voor om. Ik volg er het liefst dus Superles 90. Dze les hebben ze zelf ontwikkeld en gaat zo: na een warming-up doe je 30min aan HIIT training, dan 30 min aan pilates en vervolgens sluit je de les af met rustige yoga en een korte meditatie. Je gaat dus van heel actief naar heel zen. Na de les staan er verschillende soorten thee op je te wachten en kun je de lekkerste overnight oats eten. Ze bieden bij Bluebirds meer lessen aan trouwens, je kunt er ook mediteren en yoga doen bijvoorbeeld. Niet verder vertellen he!

De Nieuw Yogaschool
Nu ik drie keer per week krachttraining moet doen voor mijn Rockstar uitdaging, kom ik niet meer iedere week aan yoga toe. Maar eigenlijk maak ik standaard iedere maand mijn vier Onefit ‘beurten’ op bij De Nieuwe Yogschool. Net als bij Bluebirds is de sfeer hier echt heel fijn, relaxed en positief. Soms ga ik voor de pittige Basic Flow (not so basic…), maar nog vaker ga ik voor de 1,5 uur Yin les, waarbij je je spieren juist goed ontspant. Ik ben vooral stijf in mijn heupen en Yin Yoga works like magic. Ander voordeel: ik kom er helemaal zen weer uit.

TrainMore
Hier kom ik het liefst voor mijn krachttrainingen. Het is wel een drukke locatie, maar het maakt het ook wel weer leuk om tussen zoveel supersportieve mensen te sporten. Ze hebben er de nieuwste apparaten en die zijn er ook vaak dubbel. Enig minpuntje: je moet soms even wachten op dumbells en bankjes, maar ik train hier evengoed lekker vaak.

Ettaki
Een echte boksschool! Ik doe hier graag zaktraining en kom er dan he-le-maal gesloopt vandaan. Ik heb mazzel dat ik de basis bokstechnieken ooit van Danny Delvers (Mike’s Gym) geleerd heb en die toe kan passen, want er is wel begeleiding, maar vaak is het zo druk in een les dat ze maar een paar keer bij je mee kunnen kijken.