Packing!

Ik denk dat één van de redenen dat ik nooit ging backpacken is geweest dat het me vreselijk leek om uit een rugzak te leven. Maar na zo’n vijf jaar volop in de mode gewerkt te hebben, waar alles draait om trends, het dragen van de juiste schoenen (die een jaar later juist weer écht niet meer kunnen) en de juiste outfits voor de juiste events met de ‘juiste’ mensen, lijkt het me een verademing om dat allemaal los te laten. Helemaal stijlloos ga ik natuurlijk nooit op vakantie, dus ook nu niet, maar met één vintage Levi’s shorts, twee bikini’s en een paar leuke tanktops moet ik toch al een heel eind komen.

Dacht ik. Want een paar maanden geleden begon ik al met het bedenken van mijn inpaklijst (control freak? Yes, I am.). Je kunt mij niet blijer maken dan met het maken van lijstjes. Boodschappenlijstjes, to-do-lijstjes, work-out-lijstjes en natuurlijk ook inpaklijstjes; ik maak ze allemaal met plezier en ik gebruik ze ook echt. Ik maakte dit weekend zelfs een lijstje voor mijn broer die met me meegaat. Want dat hij zijn papieren even naar zichzelf moet mailen, daar denkt hij echt niet aan. Gelukkig kan hij mijn bemoeienis op dit gebied wel waarderen.

Veel mensen vragen aan me; wat neem je mee? Alles. Ik stop zo’n beetje mijn hele leven in die tas van 50 liter. Niet alleen kleren, maar ook mijn hele gadgetverslaving gaat mee; van e-reader tot iPhone en van iPad tot fototoestellen. Tot nu toe neem ik ongeveer het volgende mee:

2 normale shorts en 1x work-out shorts
1 rokje
1 lange broek
2 T-shirts, 3 tanktops en een work-out top
Sportbeha
Een trui en een vest
1 pet
2 bikini’s
1 ‘regenjas’ (ik gebruik mijn Nike jasje)
Havianas
Nike Flyknits (voor het trainen én voor trektochten door de jungle)

Naast de gadgets en beautyproducten neem ik een sneldrogende handdoek, een hammamhanddoek voor op het strand, een zonnebril en een dagrugzak mee. Een uitdaging kunnen we dit wel noemen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het ga redden!

packing

 

14 Comments

 1. Ynske 29 december 2013 at 10:13

  Wat gaaf dat je dit gaat doen! Ik heb alleen 1 vraag, hoe ga je wassen? Het klinkt misschien dom, maar natuurlijk ga je zweten etc. Hebben ze daar wasserettes of iets dergelijks?

  View Comment
 2. Hester 29 december 2013 at 10:29

  Inpakken voor zo’n lange reis is ingewikkeld maar ik greep bij het backpacken altijd naar de meeste functionele en comfortabele kleding en tien keer hetzelfde dragen is met backpacken ook normaal dus eigenlijk zou ik het lekker simpel houden!

  View Comment
  • Terrah 28 januari 2014 at 17:31

   If I cocimnmuated I could thank you enough for this, I’d be lying.

   View Comment
 3. Marieke 29 december 2013 at 11:28

  Ik vind dit al als heel weinig klinken! Maar goed, ik heb dan ook nog nooit een backpack avontuur meegemaakt 😉 Ik heb hetzelfde als jij: aan de ene kant lijkt het me best leuk, maar aan de andere kant is het zo niks voor mij… Ben benieuwd naar jouw avonturen!

  View Comment
 4. Anne Solveig 29 december 2013 at 12:09

  Wat gaaf! Handig lijstje ook, goed om kleding mee te nemen die je vaker aankan.

  View Comment
 5. Willemijn 29 december 2013 at 13:42

  Veel plezier!

  View Comment
 6. Anna 29 december 2013 at 14:51

  Toen ik voor 4 maandag ging backpacken nam ik een heel stuk minder mee.
  Elke kilo minder op mijn rug was ik namelijk heel erg blij mee. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoe je reist, want ik lifte vooral en heb veel gehiked, en dan kun je nog wel eens urenlang met je tas op je rug staan te duimen/lopen :p

  View Comment
 7. Marle 29 december 2013 at 15:04

  Afgelopen zomer had ik hetzelfde probleem 😉 Samen met een vriendin hebben we 4 weken door China gereisd. Opzich had ik zeker genoeg kleding, ware het niet dat alles constant doorweekt raakte aangezien we weigerden om met 40+ graden enkel op bankjes ijsjes te eten 😉 Haha.

  Maar het was zeker een geweldige ervaring, en heerlijk om inderdaad die modewereld eens los te kunnen laten. Ik ben altijd het gelukkigst als ik op vakantie ben en weg van dat soort dingen eigenlijk…

  View Comment
 8. Reismeisje 29 december 2013 at 15:10

  Klinkt als een prima basis! Ik ben erg benieuwd hoe je ’t gaat vinden! Ga je ook echt meerdaagse trektochten doen? Dan zou ik overwegen toch iets van bergschoenen/wandelschoenen mee te nemen. I know; NIET sexy ;-), maar wel errug fijn met die warmte, luchtvochtigheid en misschien modder.
  Heel veel plezier in elk geval vast!!

  View Comment
 9. Nancy 29 december 2013 at 16:44

  Klinkt als een prima basis! Ik nam veel te veel mee naar thailand. Het fijne is van thailand dat je op iedere hoek een wasserette heb en het kost niks. Je kleding is dan gewassen, gedroogd en gestreken. Ideaal.
  Heel veel plezier en laat alles over je heen komen en geniet.

  View Comment
  • Nancy 29 december 2013 at 16:46

   p.s neem iets van een luchtig vestje mee als de tempels gaat bezoeken.

   View Comment
 10. Ise 29 december 2013 at 19:39

  Ik heb zo’n zelfde ding met lijstjes maken haha. In november 2014 ga ik voor vier maanden naar Afrika en ik ben nu ook al bezig met wat ik mee moet nemen. Wat jij nu meeneemt lijkt me heel weinig, maar daar moet ik ook nog aan wennen geloof ik..

  View Comment
 11. Bianca 29 december 2013 at 19:54

  Neem nog een mummie laken en een klamboe mee. Wat ik zelf er handig vind zijn de afritsbroeken, niet erg sexy wel praktisch.

  View Comment
 12. Lotty 30 december 2013 at 11:52

  Een dunne doek of shawl is echt een must als je tempels wilt bezoeken in Azië. Soms niet verplicht, maar doe het zeker uit respect. Veel mensen onderschatten het aantal Moslims in dat werelddeel, maar het merendeel van de bevolking is het weldegelijk.

  View Comment

Comments are closed.