Ik denk dat één van de redenen dat ik nooit ging backpacken is geweest dat het me vreselijk leek om uit een rugzak te leven. Maar na zo’n vijf jaar volop in de mode gewerkt te hebben, waar alles draait om trends, het dragen van de juiste schoenen (die een jaar later juist weer écht niet meer kunnen) en de juiste outfits voor de juiste events met de ‘juiste’ mensen, lijkt het me een verademing om dat allemaal los te laten. Helemaal stijlloos ga ik natuurlijk nooit op vakantie, dus ook nu niet, maar met één vintage Levi’s shorts, twee bikini’s en een paar leuke tanktops moet ik toch al een heel eind komen.

Dacht ik. Want een paar maanden geleden begon ik al met het bedenken van mijn inpaklijst (control freak? Yes, I am.). Je kunt mij niet blijer maken dan met het maken van lijstjes. Boodschappenlijstjes, to-do-lijstjes, work-out-lijstjes en natuurlijk ook inpaklijstjes; ik maak ze allemaal met plezier en ik gebruik ze ook echt. Ik maakte dit weekend zelfs een lijstje voor mijn broer die met me meegaat. Want dat hij zijn papieren even naar zichzelf moet mailen, daar denkt hij echt niet aan. Gelukkig kan hij mijn bemoeienis op dit gebied wel waarderen.

Veel mensen vragen aan me; wat neem je mee? Alles. Ik stop zo’n beetje mijn hele leven in die tas van 50 liter. Niet alleen kleren, maar ook mijn hele gadgetverslaving gaat mee; van e-reader tot iPhone en van iPad tot fototoestellen. Tot nu toe neem ik ongeveer het volgende mee:

2 normale shorts en 1x work-out shorts
1 rokje
1 lange broek
2 T-shirts, 3 tanktops en een work-out top
Sportbeha
Een trui en een vest
1 pet
2 bikini’s
1 ‘regenjas’ (ik gebruik mijn Nike jasje)
Havianas
Nike Flyknits (voor het trainen én voor trektochten door de jungle)

Naast de gadgets en beautyproducten neem ik een sneldrogende handdoek, een hammamhanddoek voor op het strand, een zonnebril en een dagrugzak mee. Een uitdaging kunnen we dit wel noemen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het ga redden!

packing