Recept: haal Thailand in huis met deze Thaise groene curry

recept Thaise groene curry

Van sushi hield ik altijd al, maar sinds ik drie jaar geleden een maand in Thailand verbleef, ben ik ook dol op Thaisy (vooral) groeny curry en Pad Thai. Op Bali kwam daar onder andere Beef Rendang bij en ook in Vietnam maakten ze in veel restaurants alles uit Aziatische keukens, heerlijk! In Nederland ben ik constant op zoek naar het perfecte recept om precies dezelfde smaak hier te pakken te krijgen. Onlangs kreeg ik een pakket vol Aziatische producten opgestuurd van de online toko Asian Food Lovers. Zo fijn dat ik er nu niet speciaal voor langs een toko in Amsterdam hoef. Ik maakte de lekkerste groene curry tot nu toe en deel vandaag met jullie het recept!

Nodig voor 2 of 3 personen:
50 gram kruidenpasta voor Thaise groene curry (zonder smaakversterkers, conserveringsmiddelen of kunstmatige kleurstoffen)
300 ml kokosmelk
250 gram kipfilet in stukjes
100 gram doperwtjes
1 aubergine in stukjes
200 gram basmatirijst
1 el rijstolie om in te bakken

Bereiden:
1. Verhit de rijstolie in een wok en en bak de kruidenpasta voor Thaise groene curry even aan. Voeg de helft van de kokosmelk toe en laat het even koken tot er een olie-achtig laagje ontstaat.
2. Kook ondertussen in een aparte pan de rijst zoals vermeld op de verpakking.
3. Voeg vervolgens de kipstukjes toe en laat het ongeveer acht minuten doorkoken, tot de kip bijna gaar is. Voeg dan de doperwtjes en de auberginestukjes toe met de rest van de kokosolie en laat het nog een paar minuten doorkoken. Proef de curry even, wil je hem nog pittiger? Voeg dan een (half) groen pepertje toe aan het gerecht.
4. Verdeel de rijst en daarna de curry over diepe borden en garneer eventueel met koriander.

In plaats van kip kun je ook rundvlees, tofu of kip van de vegetarische slager gebruiken.

 

asia food lovers online toko

 

asia food lovers webshop aziatische webshop

 

 thaise groene curry kruidenpasta recept groene curry

 

asia food lovers

 

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Asian Food Lovers.

2 Comments

 1. Yvonne 6 januari 2017 at 10:30

  Is deze curry erg pittig? of valt het mee?
  Ik heb in Thailand toen een kookcursus gedaan waarbij je de recepten in een boekje mee kreeg. Al een aantal keren Pad Thai gemaakt en de gele curry. Maar juist doordat je er zoveel ingrediënten voor nodig hebt die je normaal niet gebruikt maak je dit niet heel vaak klaar. Zo’n klein ingrediëntenlijstje is ook wel fijn voor de verandering:)

  View Comment
  • Esmée Noëlle van Rijn 6 januari 2017 at 14:32

   Ja hij is best pittig! Ik heb er zelf de losse peper niet meer voor gebruikt, hij brandt goed na in je mond 😉 Klopt, daar liep ik ook vaak tegenaan, deze is heel makkelijk en snel te maken! Laat je weten hoe je hem vond?

   View Comment

Comments are closed.