lasagne aubergine

Let op, want hier komt een toppertje aan. Deze lasagne is namelijk zónder vlees en zónder gluten. Veganistisch is hij niet voor de liefhebbers, want er gaan maar liefst drie eieren in. Daar zullen de sporters dan weer blij mee zijn! Het originele recept komt van Rens Kroes, maar ik vond op internet de tip er rode peper bij te doen.

Nodig voor twee personen:
2 aubergines
3 eieren
500ml tomatensaus
1 rode ui
2 knoflookteentjes
1 rode peper
2 el kokosolie
4 tl oregano
Parmezaanse kaas
Handje basilicumblaadje

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 240 graden en snijd de twee aubergines in dunne plakken in de lengte. Besmeer ze met kokosolie (even verwarmen indien nodig) en wat peper en zout en grill ze 10-15min.

Fruit de ui en knoflook in een pannetje met kokosolie en voeg de rode peper (een halve kan ook als je niet van pittig eten houdt) toe. Giet de tomatensaus er bij en verwarm de saus.

Vet vervolgens een cakeblik in en begin met plakken aubergine, waarna je een laag rode saus doet met daarop wat kaas, blaadjes basilicum en oregano, waarna je weer een laag van aubergine maakt tot je geen aubergine meer over hebt (eindig wel met saus).

Kluts drie eieren en giet die over je lasagne. Eindig met een laagje kaas en zet de lasagne dertig minuten op 180 graden in de oven.