YES WE CAN. Het einde van de traject is daar! Zes weken knallen, zes weken precies doen wat de Gijs, Dennis en Johan (de initiatiefnemers van Rockstar Bootcamp) zeggen, zes weken afzien: het is klaar. We made it.

Je moet er wat voor over hebben…
De resultaten worden gegarandeerd, maar voor niks gaat de zon op uiteraard. Het was bij vlagen ondraaglijk zwaar; liters zweten, de tranen nader dan het lachen hebben en zowel veel pijn in je spieren als kapotte handen en beurse, blauwe lichaamsdelen. Máár anderzijds bracht dit project me ook heel veel energie, positieve vibes, kennis over voeding en trainen en zelfvertrouwen. Én.. niet geheel onbelangrijk: een fitter, sterker en (naar mijn idee) mooier lichaam waar ik me in ieder geval veel lekkerder bij voel. Als je die laatste opsomming bekijkt dan lijkt zes weken ineens wel heel kort, of niet?

Grappig hoe je merkt wat zo’n trainingstraject allemaal met je doet. Zo voel ik me veel energieker maar ook echt vrolijker. Ik merk het direct na de training nu, dat ik de neiging heb om extra aardig te doen tegen iedereen op straat. Iedereen krijgt een grote glimlach, en dat voelt goed! (totdat er gekkies je gaan aanspreken en denken dat je aan het flirten bent)

Af en toe sla ik ook door: dan ben ik bang door één slechte maaltijd te eten of één training te missen gelijk weer terug ben bij af. Maar, net als het rare idee dat je van één goede maaltijd gelijk fit en gezond zou worden, is dat andersom natuurlijk ook niet zo.

Voor & Na
Om de voor & na foto te plaatsen heb ik lang nagedacht (ik stond nog niet eerder halfnaakt op internet, haha) maar vind ik wel zo eerlijk naar jullie toe. Dus hierbij toch iets: mijn voor & na van de voorkant:

Om het traject officieel af te sluiten en te kijken of je ook daadwerkelijk fitter en sterker bent geworden werden we getest op een aantal oefeningen die we de eerste training ook moesten doen. Een paar van de resultaten?

• Binnen 1 minuut sprinten kwam ik zo’n 50 meter verder.
• Sprongen uit stilstand (om de spieren in je billen/benen te testen) kwamen nu meer dan 20% verder.
• Waarbij ik aan het begin nog niet eens 1 knappe push-up kon maken deed ik er nu gemakkelijk 30 in 1 minuut.

En nu…
Hoe nu verder? Ik heb besloten om er een 8-weeks traject bij te boeken. Ik blijf dus 3x per week trainen, maar zal wel een eigen draai geven aan het voedingsregime. Zo wil ik af en toe een wijntje kunnen drinken, en mijn grote liefde (chocola) weer gewoon toelaten in het voedingspatroon.

Kortom: ik kan Rockstars Bootcamp ontzettend aanraden voor iedereen die graag alles om wil gooien. Voor als je wil toewerken naar een gezonde levensstijl. Als je een echte kickstart wil maken en vooral heel veel wil leren over voeding en training – zowel beginners als gevorderden – dan moet je hier zijn. Check de Facebook pagina voor meer informatie en wanneer er weer nieuwe groepen beginnen. (let op, je moet een persoonlijke killer motivatie insturen om uitgekozen te worden en mee te mogen doen!)

Ontzettend bedankt voor alle super leuke reacties iedere week.. kept me going!

Als er vragen zijn, stel ze gerust hieronder. En wie weet plaats ik af en toe nog een update…