Rocycle getest

Ik was ongeveer nog de enige in Amsterdam die ‘het’ nog nooit gedaan had: Rocycle. Iedereen -zelfs mijn sporthatende vriendinnen- was er lyrisch over en ik zag de ene na de andere mooie foto voorbijkomen op Instagram. ‘Rocycle’ stond dus al een tijdje met dikke vette letters op mijn to do, maar het kwám er gewoon niet van. Tot ik na een uitnodiging van een pr-bureau gewoon moest van mezelf. En daar zat ik dus op m’n fiets afgelopen dinsdagochtend.

Ro- wat?
Rocycle komt van het Amerikaanse Soulcycle en houdt eigenlijk in; een total body work-out óp een spinningfiets, in het donker, met keiharde muziek. In Amerika kun je trouwens zomaar op de fiets zitten naast Selena Gomez, Lady Gaga of The Beckhams, want die zijn niet van die spinningfietsen af te slaan. Enfin, van te voren maakte ik me vooral zorgen om wat ik dan in vredesnaam voor kleding aan moest, aangezien ik hoorde dat je flink zweet. Uiteindelijk ging ik voor een nieuw O’Neill setje met de naam ‘bikini hyperdry’, een stof die razendsnel droogt, wel zo fijn. Bij binnenkomst werd ik vrolijk begroet, kreeg ik prachtige (sarcastisch, maar oke ze waren wel wit) fietsschoenen, een waterflesje en de instructies. Ik wisselde van schoenen, liep naar de donkere zaal en wilde heel stoer gaan zitten op de aan mij toegewezen fiets, maar kwam er toen achter dat er waarschijnlijk een lange man op die plek voor mij had gezeten. Ik rukte aan wat knopjes, maar zelf kreeg ik geen beweging in de fiets. Ook vroeg ik paniekerig aan mijn buuf waar ik die zware dumbells -weer van die man denk ik- kon omruilen voor de wat lichtere (die de rest van de zaal ook had). Uiteindelijk werd ik door de lerares geholpen en zat ik stevig, voor het eerst van mijn leven, op een spinningfiets.

Op je spinningfiets in de Jimmy Woo
Ze waren zo vriendelijk geweest om mij als fitblogger récht voor de lerares met een hell of a blokjesbuik te planten. Smokkelen was er dus niet bij… Ze riep dat we gingen starten, zette de beats van Justin Bieber nog wat harder, dimde de lichten en legde de drie posities waarmee je je ‘stuur’ vast kon houden uit. Waar de zaal mij het meest aan deed denken? Alsof ik op een spinningfiets middenin de Jimmy Woo zat. En dat beviel me wel, ik bedoel, er was zelfs kaarslicht. Na 10 minuten trappen en heel veel staan-zitten, bleek ik me te moeten opdrukken op m’n stuur. En niet tien keer, maar váák. Ook deden we crunches, helemaal staan op je fiets en gingen we vervolgens met dumbells in de handen door. Nu snap ik waarom dit een ‘total body work-out’ wordt genoemd én waarom de lerares goed afgetraind was. Ik -die nooit zweet- gleed zo ongeveer van mijn fiets af en tot overmaat van ramp viel mijn gekregen handdoekje op de grond. Die 45 minuten vlogen om en net toen ik me tijdens het naar de kleedkamer lopen bedacht dat mijn conditie toch echt nog wel een beetje beter moet worden, hoorde ik om me heen dat dit een zware les was geweest, ook voor de ervaren ‘spinners’. Gelukkig!

All-in
Ik had de mazzel lekker thuis te kunnen gaan douchen en mijn hoofd als een tomaat te temperen, maar bij Rocycle kun je in de (heel mooie!) kleedkamers ook douchen met fijne producten van Zenology en jezelf vervolgens weer toonbaar maken met elastiekjes, wattenschijfjes en wat deo. Deze producten, het water, het lenen van de schoenen en handdoekjes zitten allemaal bij de prijs in. Ze doen niet aan maandabonnementen, maar wel aan 5-, 10-, 20- of 50-rittenkaarten. Je kunt ook voor losse lessen betalen, die kosten € 18,-.