Kijktips zomer 2019

 

Ik vind het altijd heerlijk om van anderen te horen wat zij graag kijken. Televisie kijken is absoluut geen hobby van me, ik zet hem niet aan en ga doelloos zappen. Zeker zomers niet. Ik kijk gericht en het liefst zonder reclames. Bij een serie kan ik het ook prima bij één aflevering per keer houden, daarna gaat de kijkdoos uit en ga ik wat anders doen. Heerlijk! Dit zijn mijn favoriete programma’s op dit moment, het meeste kijk ik via NPO, Netflix of Videoland. Films kijken we vaak via Pathé Thuis.

The Pier
Mijn moeder tipte me deze Spaanse thrillerserie en ik was wat sceptisch. Maar na een half uur kijken, zat ik er helemaal in! De serie gaat over een vrouw die haar man verliest door zelfdoding, waarna ze er achter komt dat hij jarenlang een dubbelleven heeft geleefd. Ik heb nog nooit zo’n mooi gefilmde serie gezien. De afleveringen worden per twee uitgezonden.

The Handmaid’s Tale seizoen 3
Deze serie begon ik te kijken toen ik in het eerste trimester van mijn zwangerschap zat. Vrij heftig wel! Maar dit is absoluut een van mijn favoriete series aller tijden. Wat ik vooral tof vind is dat het zo gedetailleerd allemaal is uitgedacht, alsof het echt al eens zo gebeurd is op de wereld. Met de abortuswet in Alabama werd al vaak de link naar deze serie gemaakt, en terecht. June, de hoofdrolspeelster, straalt zo veel kracht uit en heeft zoveel lef in de serie. Love it!

Stranger Things seizoen 3 
Mixed feelings over deze! We hebben pas twee episodes gezien en we hoorden om ons heen dat het echt een heel goed seizoen is, maar ik heb soms het idee dat ik naar een kinderserie aan het kijken ben. Toch geven we deze nog wel een kans en kijken we nog eventjes door.

Love Island UK 
Het is vreselijk. Ik begon met het Nederlandse eerste seizoen van Love Island en daar was ik zo dol op (no shame in my game) dat ik na afloop de Britse versie ben gaan kijken. Ik weet niet of het door mijn liefde gewaardeerd wordt dat ik dit op internet verkondig: maar ik begin steeds alleen met kijken en dan springt hij na een paar afleveringen toch bij haha. We zijn nu bijna klaar met seizoen 4 (2018), dus hierna ga ik (of we) zeker die van dit jaar en de jaren voor 2018 nog bekijken. Heerlijk.

Temptation Island VIPS 
Ik ga heerlijk op trash tv, zoals ik het maar even noem. Het enige waar ik nog niet aan begonnen ben is Ex On The Beach omdat dat zelfs mij -denk ik- wat te ver gaat. Even terugkomend op Temptation: blijft fijn. Ook al heb ik negen van de tien keer geen idee wie deze VIPS zijn, ik kijk graag naar ze. En jep ik weet hoe productieteams altijd alles zullen manipuleren voor de kijkcijfers, maar daar vind ik het niet minder lekker om!

Gisteren las ik over een nieuwe Netflix-serie: Typewriter. Een horrorserie, moet je van houden. Dus dat gaat de volgende worden die ik op zet!

Wat kijken jullie op dit moment allemaal?