straling verminderen

Elektrosmog, elektrostress, elektromagnetische straling; geen termen waar je een vrolijk gevoel van krijgt. Straling wordt steeds vaker ‘het nieuwe asbest’ genoemd en steeds meer mensen houden er gelukkig rekening mee. Want dat wij 24/7 in wifi-zones leven, onze iPhone vergroeid is met onze handen en ons eten nog iets te vaak uit een magnetron komt, is geen goede zaak, zover is iedereen inmiddels wel. Waar het allemaal invloed op heeft, is nog niet niet zo klaar als een klontje, maar dat het bijvoorbeeld je vruchtbaarheid vermindert is wel al bewezen. Bij een vrouw kan het ervoor zorgen dat een eicel zich niet kan innestelen en mannen die een telefoon in hun broekzak dragen bleken 25% minder spermacellen te hebben.

Maar moeten we dan maar allemaal aan de vaste internetverbinding, de magnetron de deur uit doen en ons mobieltje constant op vliegtuigmodus zetten? Dat kan bijna niet, of je moet écht alles op alles zetten. Ik heb me toch verdiept in het verminderen van straling om je heen en dit vond ik bruikbare, haalbare tips:

Elektronica de slaapkamer uit
Ik slaap te vaak met mijn mobiel ónder m’n kussen. Aan. Het allerergste eigenlijk wat je je lichaam/hersenen aan kunt doen als je de artikelen over straling leest. Zet je telefoon dus op vliegtuigmodus en leg hem een paar meter van je bed af.

Andere wekker
Ik gebruik graag mijn Philips Wake-Up Light, maar je kunt de straling voor jezelf al verminderen door die ook een paar meter van je bed af te zetten. Het beste is nog altijd een wekker op batterijen.

Laptop van je schoot af en telefoon uit je broekzak
Wat ik net al zei; deze stralingen hebben invloed op je vruchtbaarheid. Zet je laptop dus op tafel en houd je telefoon in je tas of leg hem een paar meter verder. Helpt ook tegen je telefoonverslaving…

Vliegtuigmodus in de auto
Hier had ik nog nooit van gehoord! Maar doordat je telefoon in de auto constant op zoek is naar zendmasten, wordt het signaal tot wel 1000 keer versterkt. De metalen wanden van je auto verdubbelen dat nog eens.

Tijdschakelaar op je router
Zet een tijdschakelaar aan op je router, waardoor hij ’s nachts uit staat. Je hebt dan nog wel de straling van netwerken van je buren, maar die zijn meestal minder sterk dan je eigen netwerk.

Even wachten
Tot je verbinding hebt wanneer je iemand belt. Op het moment dat je een nummer kiest en op ‘bellen’ drukt, is de straling namelijk het allersterkst. Even wachten dus!

Probeer jij er rekening mee te houden en zo ja hoe?