Al meerdere malen heb ik een uitnodiging gehad om te SUPPEN (stand up paddling) in de grachten of op een plas. Maar op 1 SUP-ervaring na is het er nog niet van gekomen, terwijl het mij zo rustgevend lijkt en een heerlijke oefening voor je core. Omdat ik toch wat huiverig ben om in het water te kiepen en ik geen idee of je op sup-les moet, vroeg ik Anouk van Haaster (fannatiek SUPper) haar Brunotti hemd van het lijf!

Ey Anouk, what’SUP! Hoe moeilijk is dat SUPPEN nou echt? 
“SUPPEN is makkelijk te leren! Binnen tien minuten kun je het al te pakken hebben, het is vooral een kwestie van even de balans zoeken. Mocht je daar nou net wat meer moeite mee hebben, kun je altijd nog op je knieën starten. Wanneer je het dan doorhebt, dan kun je gaan staan. Easy going! Belangrijk is dat je je knieën een beetje buigt en je je core aanspant, waardoor je stevig en stabiel op je board blijft staan. Daarnaast moet je natuurlijk op de juiste manier krachtig paddelen en dan go go go : ) Het is goed om te starten met SUPPEN op vlak water zonder golven, zoals rivieren of grachten. Daarna kun je het proberen op de golven. Dat is meer een uitdaging maar super nice wanneer je een golf kunt pakken op je board!”

Kun je makkelijk ergens een board huren?
“Jazeker! Er zijn in het binnen- en buitenland genoeg plekken waar je SUP boards kunt huren. Het is een echte trend-sport op het moment, dus veel scholen gaan hier zeker in mee. Beachclubs waar je o.a. boards kunt huren zijn: Natural High BrouwersdamBrunotti surfschool Katwijk en Topsup in Loosdrecht.”

Wat zijn jouw favoriete SUP plekken in NL?
“Ik hou er van om te suppen op de Amsterdamse grachten. En daarnaast in Scheveningen, bij de haven kun je lekkere golfjes pakken!”

En waar gaan we je deze zomer tegenkomen?
“Deze zomer ga ik met Brunotti naar Rio tijdens de Olympische spelen om hier de Copacobana (en andere wateren!) in Rioop te schonen middels SUP clinics: BRUNOTTI CLEAN’SUP RIO DE JANEIRO. Het water in Rio is ontzettend vervuild en met deze clinics willen wij aandacht genereren voor dit probleem. Ik ben blij dat ik iets kan bedragen om de zeeën weer schoner te krijgen en mensen bewust te maken van dit probleem!”

Moet het ook echt mooi weer zijn?
“Wat mij betreft niet! Tuurlijk, het is lekker met warm weer en een zonnetje, maar ik heb ook vaker gesupt met minder weer. Het blijft een lekkere work-out, weer of geen weer! #getonboard!”

Welke spiergroepen train je er mee en is het echt een work-out?
Het is een total body work-out; Core, armen, benen en billen (yes!).

Wat moet je aan?
“Belangrijk is dat het comfortabel zit. Ik ben zelf werkzaam als PR manager bij het All boardsports merk BRUNOTTI en wij hebben een speciale SUP active collectieDe collectie bestaat uit diverse suits, bikini’s, leggings en shorts gemaakt van quick dry stretchy lycra. Mocht je dus toch onverhoopt nat worden dan is je kleding weer snel droog : ) UV protection in deze sup active items zorgt ervoor dat je de hele dag beschermd bent voor de zon, ideaal voor lange surf en SUP sessies! Door het flexibele materiaal en aansluitende pasvorm is de collectie ook perfect voor andere sporten zoals yoga, work-outs en running. ik ga met deze collectie naar gym, doe er yoga in en ik surf en SUP in deze items. Ideaal dus! Daarnaast, is het gewoon een mooie collectie. Zo voel je je ook nog eens sexy op je sup-board!
Good to know; wanneer je nu een item uit deze collectie koopt, maak je kans op een SUP active reis samen met Brunotti naar Sardinië.

Thanks Anouk!